0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Znaleziono: 27 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Mięso i przetwory drobiowe - Jacek Kijowski

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWNW książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higie...
eBook (pdf)
80,10 zł 89,00 zł
Do koszyka
Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności - Marek Ludwicki

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
eBook (epub, mobi)
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1. Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1. Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt

Redakcja: Dorota Jamroz
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różny...
eBook (pdf)
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt

Redakcja: Dorota Jamroz
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kó...
eBook (pdf)
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3. Paszoznawstwo

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3. Paszoznawstwo

Redakcja: Dorota Jamroz
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszow...
eBook (pdf)
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka
Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów - Inga Klimczak

Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów

Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach prom...
eBook (pdf)
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu - Henryk Gertig - 22 %

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Wydawca: PZWL
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też głó...
eBook (pdf)
135,72 zł 174,00 zł
Do koszyka
Dieta antyhistaminowa - Heide Steigenberger - 22 %

Dieta antyhistaminowa

Wydawca: PZWL
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histam...
eBook (epub, mobi)
38,22 zł 49,00 zł
Do koszyka
Dieta bezglutenowa - co wybrać? - 22 %

Dieta bezglutenowa - co wybrać?

Redakcja: Hanna Kunachowicz
Wydawca: PZWL
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia D...
eBook (epub, mobi)
65,52 zł 84,00 zł
Do koszyka
Dieta ketogenna - Magdalena Dudzińska - 22 %

Dieta ketogenna

Kiedy nie pomagają leki przeciwpadaczkowe
Wydawca: PZWL
Nie u wszystkich dzieci chorych na padaczkę leczenie farmakologiczne pozwala wyeliminować napady lub zmniejszyć ich liczbę. Czy oporność choroby na leki przeciwpadaczkowe oznacza, że nie da się pop...
eBook (epub, mobi)
61,62 zł 79,00 zł
Do koszyka
Dieta seniora - Anna Kołłajtis-Dołowy - 22 %

Dieta seniora

Wydawca: PZWL
Obecnie, osoby w wieku podeszłym stanowią ponad 10% ogólnej populacji świata, a według prognoz ten odsetek cały czas wzrasta. Postęp cywilizacyjny powoduje, że żyjemy dłużej i nic w tym dziw...
eBook (epub, mobi)
65,52 zł 84,00 zł
Do koszyka
Dieta w chorobach autoimmunologicznych - Mirosława Gałęcka - 22 %

Dieta w chorobach autoimmunologicznych

Co jeść by czuć się lepiej?
Wydawca: PZWL
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku różnych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu odpornościowego. Or...
eBook (epub, mobi)
65,52 zł 84,00 zł
Do koszyka
Dietetyka kliniczna - 22 %

Dietetyka kliniczna

Wydawca: PZWL
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, kt&o...
eBook (epub, mobi)
143,52 zł 184,00 zł
Do koszyka
Dietetyka sportowa - Barbara Frączek - 22 %

Dietetyka sportowa

Wydawca: PZWL
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określ...
eBook (epub, mobi)
213,72 zł 274,00 zł
Do koszyka
Dietoterapia - Dariusz Włodarek - 22 %

Dietoterapia

Wydawca: PZWL
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.W książce uwzględniono aktualny stan wiedz...
eBook (epub, mobi)
92,82 zł 119,00 zł
Do koszyka
Diety niskoenergetyczne - Zofia Wieczorek-Chełmińska - 22 %

Diety niskoenergetyczne

Wydawca: PZWL
Otyłość to nie tylko dyskomfort psychiczny, związany z wyglądem, lecz przede wszystkim groźba poważnych chorób, takich jak: nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa, miażdżyca naczyń, udar m&...
eBook (epub, mobi)
61,62 zł 79,00 zł
Do koszyka
Dna moczanowa - Lucyna Pachocka - 22 %

Dna moczanowa

Porady lekarzy i dietetyków
Wydawca: PZWL
Dna jest zaliczana do chorób cywilizacyjnych, związanych z nieprawidłowym sposobem odżywiania, polegającym na nadmiernym spożyciu potraw tłustych, bogatych w białko, oraz kawy i alkoholu. Je...
eBook (epub, mobi)
30,42 zł 39,00 zł
Do koszyka
Fizjologia żywienia - 22 %

Fizjologia żywienia

Redakcja: Hanna Krauss
Wydawca: PZWL
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego f...
eBook (epub, mobi)
104,52 zł 134,00 zł
Do koszyka
Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i ni...
eBook (pdf)
18,90 zł 21,00 zł
Do koszyka
Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych - Bożena Muszyńska

Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych

Doktor Nauk Farmaceutyczych, wieloletni pracownik Katedry Botaniki Farmaceutycznej UJ Collegium Medicum. Autorka kilkunastu prac naukowych publikowanych w międzynarodowych czasopismach, dotyczących...
eBook (pdf)
21,60 zł 24,00 zł
Do koszyka
Znaleziono: 27 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20