0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Rozwój branży piwowarstwa rzemieślniczego. Wybrane problemy

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Częstochowa, 2020

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Autor: Piotr Tomski

  • Wydawca: Politechnika Częstochowska

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 13,95 zł
12,56 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Rozwój branży piwowarstwa rzemieślniczego. Wybrane problemy

Monografia stanowi część cyklu prac poświęconych wyzwaniom w obszarze nauki i praktyki zarządzania oraz jakości w przemyśle piwowarskim, ze szczególnym uwzględnieniem sektora piwowarstwa rzemieślniczego, dynamicznie rozwijającego się w Polsce i na świecie. W opracowaniu zaprezentowano tło rozwoju przedsiębiorczości rzemieślniczej w branży piwowarskiej – produktu wraz z technologią jego produkcji – oraz zwrócono uwagę na problem oceny jakości piwa będącego wytworem browarów rzemieślniczych.

Dla zrozumienia istoty piwowarstwa rzemieślniczego oraz jego znaczenia w wymiarze społecznym i ekonomicznym dokonano analizy istoty produktu i jego historii. Zaprezentowano specyfikę piwa, zwracając uwagę na surowce niezbędne do jego produkcji oraz cechy charakterystyczne i etapy procesu technologicznego. Przedstawiono zarys dziejów piwowarstwa w Polsce i na świecie z uwzględnieniem jego znaczenia ekonomicznego oraz wyłaniających się wyzwań dla praktyki i teorii zarządzania. Przybliżono zagadnienia dotyczące jakości piwa rzemieślniczego, która ma kluczowe znaczenie w zarządzaniu ukierunkowanym na satysfakcję klienta i w rozwoju piwowarstwa rzemieślniczego.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Pedagogika, edukacja
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Żywienie, dietetyka
    1. Dietetyka
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Historia i archeologia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki humanistyczne »
    3. Kulturoznawstwo
  • ISBN: 978-83-7193-784-2
  • ISBN druku: 978-83-7193-783-5
  • Liczba stron: 122
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych
Wprowadzenie

Rozdział 1
Specyfika piwa jako produktu na rynku piwowarstwa rzemieślniczego
1.1. Istota piwa
1.2. Surowce niezbędne do produkcji piwa i ich specyfika jako fundament cech produktu wytwarzanego przez branżę piwowarstwa rzemieślniczego
1.3. Proces produkcyjny
1.4. Wyzwania technologiczne w produkcji piwa bezalkoholowego jako odpowiedź piwowarstwa rzemieślniczego na zapotrzebowanie rynku

Rozdział 2
Rozwój piwowarstwa rzemieślniczego w Polsce i na świecie
2.1. Geneza piwowarstwa
2.2. Początki piwowarstwa europejskiego
2.3. Społeczno-gospodarcze aspekty dziejów piwa na świecie
2.4. Produkcja piwa w Polsce
2.5. Rozwój polskiej branży piwowarskiej po 1989 roku
2.6. Gospodarcze znaczenie sektora piwowarskiego

Rozdział 3
Jakość piwa rzemieślniczego – zarządzanie w kierunku satysfakcji klienta
3.1. Główne przesłanki wyzwań w zakresie jakości w sektorze piwowarstwa rzemieślniczego jako tło rozwoju branży
3.2. Analiza sensoryczna jako wyznacznik rozwoju oraz kierunku w zarządzaniu jakością i produkcją w sektorze piwowarstwa rzemieślniczego
3.3. Praktyczne aspekty analizy sensorycznej piwa rzemieślniczego w Polsce

Podsumowanie

Literatura

Załącznik 1

Inni Klienci oglądali również

61,20 zł 68,00 zł
Do koszyka

Prawo administracyjne. Część ogólna, ustrojowe prawo administracyjne, wybrane zagadnienia materialnego prawa administracyjnego

Prawo administracyjne. Część ogólna, ustrojowe prawo administracyjne, wybrane zagadnienia materialnego prawa administracyjnego stanowi kompleksowe opracowanie zagadnień z zakresu teorii prawa administracyjnego, ustroju administracji publicznej i...
49,41 zł 54,90 zł
Do koszyka

Wpływ opodatkowania derywatów na rozwój rynków finansowych

MONOGRAFIA NAUKOWA Publikacja jest poświęcona problematyce opodatkowania transakcji finansowych, w szczególności opodatkowania transakcji instrumentami pochodnymi. W syntetyczny sposób przedstawiono w niej zagadnienia z zakresu funkcjono...
40,50 zł 45,00 zł
Do koszyka

Rozwój zarządzania międzynarodowego w warunkach postępującej globalizacji

Globalizacja jest procesem skomplikowanym, złożonym o charakterze obiektywnym. Termin „globalizacja” jest różnorodnie definiowany. Pomijając całe spektrum znaczeń, można zdecydowanie stwierdzić, że globalizacja jest jednym z najważni...
8,91 zł 9,90 zł
Do koszyka

Zmiany 2016 w prawie pracy i ZUS – najtrudniejsze problemy

Publikacja wyjaśnia 7 najtrudniejszych problemów związanych ze zmianami jakie zostały wprowadzone w 2016 r. w zakresie prawa pracy, ubezpieczeń społecznych i zasiłków. Można się z niej m.in. dowiedzieć:- czy okresy urlopu wychowawcz...
58,41 zł 64,90 zł
Do koszyka

Ormiańsko-turecki konflikt 1915 roku we francuskojęzycznych i rosyjskojęzycznych (multi)mediach w XXI wieku – wybrane zagadnienia

Przedmiotem niniejszej monografii jest sposób prezentacji ormiańsko-tureckich stosunków w dyskursie medialnym XXI wieku, głównie na podstawie wydań internetowych francuskojęzycznych i rosyjskojęzycznych środków masowego prze...
18,00 zł 20,00 zł
Do koszyka

Metodologiczne problemy studiów europejskich

Studia europejskie mają charakter interdyscyplinarny. Wielopłaszczyznowy przedmiot ich badań powoduje konieczność analizy z punktu widzenia różnych dyscyplin badawczych, w tym w szczególności: nauki o polityce, nauki o stosunkach międzyna...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!