0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Analiza i ocena jakości żywności

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Warszawa, 2022

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Autor: Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

  • Wydawca: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 35,00 zł
31,50 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Analiza i ocena jakości żywności

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna.
W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności – przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników.
Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Biologia, botanika, zoologia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Chemia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Żywienie, dietetyka
    1. Dietetyka
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Zdrowy styl życia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Ebooki kulinarne
  • ISBN: 978-83-8237-138-3
  • ISBN druku: 978-83-8237-137-6
  • Liczba stron: 329
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych

Inni Klienci oglądali również

4,50 zł 5,00 zł
Do koszyka

Ten obcy Ireny Jurgielewiczowej. Streszczenie, analiza, interpretacja

Szczegółowe i obszerne streszczenie, dokładna analiza, charakterystyka bohaterów, ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury, przykładowe wypracowania, testy sprawdzające z kluczem, krzyżówki. Przejrzysty układ. Doskonała pomoc...
26,46 zł 29,40 zł
Do koszyka

Konkurencyjność rynku dobrowolnych ubezpieczeń majątkowych jednostkowych w aspekcie doskonalenia jakości usług. Ujęcie teoretyczne i praktyczne

Bezpośrednim uzasadnieniem wyboru problematyki do publikacji była postępująca integracja polskich zakładów ubezpieczeń majątkowych, a co za tym idzie, zmiany w procesie doskonalenia jakości obsługi klienta mające wpływ na otoczenie wewnętrzne i ...
48,30 zł 69,00 zł
Do koszyka

Nowe podejście do analizy progu rentowności

Podręczniki akademickie dotyczące analizy progu rentowności najwięcej miejsca poświęcają najprostszemu przypadkowi, czyli gdy mamy do czynienia z produkcją jednoasortymentową. Przy produkcji wieloasortymentowej podaje się tylko gotowe formuły obliczeni...
4,50 zł 5,00 zł
Do koszyka

Przygody Odyseusza Jana Parandowskiego. Streszczenie, analiza, interpretacja

Szczegółowe i obszerne streszczenie, dokładna analiza, charakterystyka bohaterów (Odyseusza, Penelopy, Telemacha), ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury (m.in. Achajowie, aojda, adaptacja, archetyp, arkadia, homo viator, idealiza...
161,10 zł 179,00 zł
Do koszyka

Swoboda działalności gospodarczej. Próba oceny polskich regulacji prawnych

Monografia stanowi pokłosie badań prowadzonych w ramach Pracowni Analiz Prawnych na Wydziale Prawa i Ekonomii Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie.Praca wpisuje się w aktualny trend prowadzenia interdys...
107,73 zł 119,70 zł
Do koszyka

Microsoft Excel 2019 Analiza i modelowanie danych biznesowych

Opanuj techniki modelowania biznesowego i analiz wykorzystujące Microsoft Excel 2019 i przekształć swoje dane w użyteczne wnioski. Wayne Winston, zdobywca wielu nagród akademickich, dzieli się swoim ogromnym doświadczeniem na stronach praktyczne...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!