Paulina Ihnatowicz, dietetyczka kliniczna i prekursorka dietoterapii w Polsce, od lat uczy, jak świadomie i aktywnie dbać o swój organizm w każdej sytuacji. Suplementy to skarbnica wiedzy, w...
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepi...
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histamina zawarta w ...
Książka jest przeznaczona zarówno dla chorych, zmuszonych z powodu choroby do stosowania diety łatwo strawnej, jak i zdrowych, pragnących zapobiegać takim patologicznym stanom, jak: otyłość, niewyd...
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualn...
Cukrzyca typu 1. Rodzinny poradnik cukrzycowy, w otwarty sposób mówi o chorobie i o tym, co się z nią wiąże. Pokazuje możliwie wszystkie, realne sytuacje dnia codziennego, tak by móc sobie z ...
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Prezentujemy Państwu poradnik zawierający najist...
W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u najmłodszych i żywienie dzi...
Borykasz się z chorobami układu pokarmowego? Męczą cię zaparcia lub wzdęcia? Objawy te mogą wskazywać na zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego (SIBO). Choroby jelit stanowią ni...
Seria podręczników Crash Course to idealne antidotum na stres egzaminacyjny.Dzięki niej zaoszczędzisz czas i zyskasz pewność, że dysponujesz zebranymi w jednym miejscu informacjami, kt...
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skutec...
Jedną z podstawowych funkcji ciała jest odżywianie się. Pod wpływem najrozmaitszych czynników jeszcze nie do końca poznanych, u niektórych osób stosunek do własnego ciała i odż...
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwy...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
Poradnik jest przeznaczony dla wszystkich opiekunów, którzy od początku chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą oni odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia...
Jak wiadomo, aby żyć – musimy się odżywiać. Ale sposób życia zmienia się i musi zmieniać się też sposób żywienia. Czasem słyszy się opinię, że wystarczy zdrowo się odżywiać, a ż...
W tej książce naukowcy, oferują kompleksowe spojrzenie na dietę ketogeniczną, terapię ketonową oraz szybkie i skuteczne spalanie tłuszczu. Godnym uwagi jest fakt, że efekty działania diety bogatej ...
Paul Chappius Bragg (ur. 6 lutego 1895, zm. 17 grudnia 1976) – orędownik amerykańskiej medycyny alternatywnej, naturopata, lider amerykańskiego ruchu na rzecz zdrowego żywienia, przedsiębiorc...
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i pr...
Otyłość to nie tylko dyskomfort psychiczny, związany z wyglądem, lecz przede wszystkim groźba poważnych chorób, takich jak: nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa, miażdżyca naczyń, udar mózgu, ka...
Kuracja oczyszczająca przyspiesza proces pozbywania się szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu, dostarczając równocześnie witamin i składników odżywczych niezbędnych do jego regeneracj...
Ross Edgley przedstawia najlepszą książkę kucharską poświęconą fitnessowi! Ta pozycja sprawi, że poczujesz się silniejszy, zdrowszy i w lepszej formie niż kiedykolwiek w życiu. Osiągaj oczekiwane r...
Na początku lat 30. XX wieku A. Suworin wniósł znaczący wkład w rozwój nauki o głodówkach. Interesował się wschodnimi metodami samodoskonalenia i różnymi niefarmakologic...
Większość osób regularnie praktykujących aktywność fizyczną stosuje dietę i używa suplementów diety w celu poprawy swojej sprawności, znajdując na rynku szeroką ofertę produktó...
Ta znakomita książka dostarcza wiele przepisów, porad zdrowotnych, wskazówek od lekarzy i ekspertów. Daje nową perspektywę, którą możesz łatwo wprowadzić w życie, aby ws...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów...
Na powstawanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe (m.in. nadmiar cholesterolu lub zbyt małe stężenie dobrego cholesterolu HDL w osoczu krwi), a także nadc...
Książka:
przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości,
krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służący...
Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadł...
Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, l...
Nowa książka autorki bestsellerowej Glukozowej rewolucji Męczą cię zachcianki, chroniczne zmęczenie albo uzależnienie od cukru? Budzisz się i nie masz w ogóle energii? To prawdopodobnie ozna...
Ponad 100 znakomitych, pysznych i prostych wegańskich przepisów. Michael Greger, lekarz medycyny, autor międzynarodowego bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć...
Odkryj najnowocześniejsze osiągnięcia naukowe stojące za długoterminowym sukcesem w odchudzaniu dzięki nowej, rewolucyjnej książce autora światowego bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeś...
Przewlekła choroba nerek to już choroba cywilizacyjna. Liczba cierpiących na nią osób stale się powiększa. Dla wielu z nich taka diagnoza może być przytłaczająca. Warto jednak pamiętać, że P...
Wydanie II, rozszerzone i zaktualizowane Nie sposób przecenić znaczenia naturalnej terapii pożywieniem. System tradycyjnej medycyny chińskiej w większości bazuje na tym, czym chory się odżyw...
Rozkoszuj się uwielbianymi daniami w nowej odsłonie. Odkryj ich nieprawdopodobny smak. Wróć dzięki nim do najprzyjemniejszych momentów życia. Znane i lubiane potrawy mają...
Zdrowo się odżywiasz, a nie możesz schudnąć? Masz wysokie ciśnienie krwi lub odczuwasz ciągłą ochotę na słodycze? To mogą być objawy insulinooporności, która prowadzi do cukrzycy. Autorka ud...
Zaprezentowana w poradniku dieta na uzdrowienie tarczycy to kompletny plan żywieniowy na 28 dni. Zawiera on proste przepisy na pyszne dania, skomponowane przez lekarza, który specjalizuje si...