• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

(Miękka)
2.73  (43 oceny)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 84,00 zł (- 15 %)
Najniższa cena z 30 dni: 62,16 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni.

71,40 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Stan magazynowy:
Duża ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 h w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 300 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł oferujemy wyłącznie płatność elektroniczną.

Płatność elektroniczna     do 199,99 zł   od 200 zł do 299,99 zł
ORLEN Paczka
8,99 zł 7,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 8,99 zł 7,99 zł
Kurier Poczta Polska 10,99 zł 9,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7
11,99 zł 9,99 zł
Kurier 12,99 zł 11,99 zł



Płatność przy odbiorze     do 199,99 zł   od 200 zł do 299,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 11,99 zł 10,99 zł
Kurier Poczta Polska 13,99 zł 12,99 zł
Kurier 15,99 zł 14,99 zł
Dodaj do schowka

Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety, które proponuje autorka. Zaleca produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Podaje również gotowe przepisy kulinarne na zupy, dania główne, przystawki i napoje.

  • Kategorie:
    1. Medycyna »
    2. Gastroenterologia
    1. Poradniki medyczne »
    2. Diety
    1. Dla pacjenta »
    2. Diety
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788320044935
  • EAN: 9788320044935
  • Liczba stron: 312
  • Wymiary: 20.5x14.5cm
  • Waga: 0.35kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
Część ogólna
Zapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
·         Białka
·         Tłuszcze
·         Węglowodany
·         Witaminy
·         Składniki mineralne
·         Woda
·         Równowaga kwasowo-zasadowa
Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
·         Produkty zbożowe
·         Mleko i sery
·         Ziemniaki
·         Warzywa i owoce
·         Nasiona roślin strączkowych
·         Tłuszcze
·         Mięso zwierząt rzeźnych, drobiu, ryb i jego przetwory
·         Jaja
·         Cukier i słodycze
Żywienie w przewlekłych chorobach wątroby
·         Funkcje wątroby
·         Przewlekłe choroby wątroby wymagające leczenia dietetycznego
·         Leczenie dietetyczne w przewlekłych chorobach wątroby
Kamica żółciowa
Przewlekłe zapalenie trzustki
·         Dieta niskotłuszczowa z ograniczeniem błonnika
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
·         Miary gospodarcze
·         Naczynia kuchenne
·         Sposoby przyrządzania potraw
Część szczegółowa
Napoje
Chleb domowy
Dodatki do pieczywa
Przystawki
Zupy
Dodatki do zup
Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
·         Potrawy z mięsa cielęcego i wołowego
·         Potrawy z drobiu, królików i dziczyzny
·         Potrawy z ryb
Potrawy z niewielka ilością mięsa i ryb
Potrawy jarskie
Potrawy z warzyw i ziemniaków
·         Surówki
·         Sałatki
·         Warzywa gotowane
Sosy
·         Sosy zimne
·         Sosy gorące
·         Sosy do potraw słodkich
Desery
Wypieki domowe
Piśmiennictwo
Skorowidz potraw

52,48 zł 64,00 zł
Do koszyka

Żywienie dzieci

W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u najmłodszych i żywienie dzieci w różnych stanach chorobowych. Opisano też szczegól...
97,58 zł 119,00 zł
Do koszyka

Opieka nad dzieckiem w wybranych chorobach chirurgicznych

W książce omówiono zasady opieki pielęgniarskiej nad dzieckiem leczonym chirurgicznie, uwzględniające aktualne osiągnięcia medycyny. W poszczególnych rozdziałach publikacji, poświęconych najczęściej spotykanym stanom chorobowym, autorzy skupili...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednos...
73,47 zł 79,00 zł
Do koszyka

Choroby alergiczne skóry w praktyce lekarza rodzinnego

Współczesna medycyna wymaga współpracy pomiędzy lekarzami różnych specjalizacji, a dyscypliną „spinającą” wszystkie inne jest medycyna rodzinna. To Państwo w swoich gabinetach na co dzień spotykacie pacjentów z w...
138,58 zł 169,00 zł
Do koszyka

Choroby infekcyjne przewodu pokarmowego

Czynniki infekcyjne towarzyszą człowiekowi w zdrowiu i chorobie, przez całe życie. Drobnoustroje fizjologicznie obecne są na skórze, błonach śluzowych oraz w układzie oddechowym, moczowo-płciowym i pokarmowym. Koegzystencja drobnoustrojów z człowi...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka

Żywienie w chorobach nerek

W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów leczenia tych schorzeń. Bardzo ważna dla skutecznej te...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.