Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.
Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.
Płatność elektroniczna do 199,99 zł | od 200 zł do 299,99 zł | |
---|---|---|
ORLEN Paczka |
9,99 zł | 7,99 zł |
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 10,99 zł | 7,99 zł |
Kurier Poczta Polska | 11,99 zł | 9,99 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 |
12,99 zł | 10,99 zł |
Kurier | 12,99 zł | 11,99 zł |
Płatność przy odbiorze do 199,99 zł | od 200 zł do 299,99 zł | |
---|---|---|
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 14,99 zł | 11,99 zł |
Kurier Poczta Polska | 15,99 zł | 13,99 zł |
Kurier | 16,99 zł | 15,99 zł |
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
Prof. dr hab. n. med. Lucyna Ostrowska - lekarz chorób wewnętrznych, specjalista dietetyki klinicznej. Kierownik Zakładu Dietetyki i Żywienia Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. Od ponad 20 lat kieruje Ośrodkiem Leczenia Otyłości i Chorób Dietozależnych w Białymstoku. Jest wieloletnim lekarzem praktykiem, naukowcem i wykładowcą, prowadzi szkolenia i warsztaty głównie z zakresu obesitologii, zaburzeń metabolicznych i dietetyki klinicznej. Jest twórcą i organizatorem Letniej i Zimowej Szkoły Terapii Otyłości „TALIA” (prowadzonej online). Obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Polskiego Stowarzyszenia Praktycznej Terapii Otyłości oraz V-ce Przewodniczącej Sekcji Dietetyki Medycznej przy POLSPEN. Jest Prezesem Elektem Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości, członkiem EASO (European Association for Study of Obesity) oraz SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professionals in Europe). Pani prof. Lucyna Ostrowska jest autorem i współautorem ponad 300 publikacji, doniesień zjazdowych krajowych i zagranicznych oraz redaktorem naukowym podręcznika „Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce”, „Dietetyka. Kompendium” wydanych przez PZWL oraz licznych rozdziałów w podręcznikach i monografiach recenzowanych.