Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histamina zawarta w ...
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepi...
Książka jest przeznaczona zarówno dla chorych, zmuszonych z powodu choroby do stosowania diety łatwo strawnej, jak i zdrowych, pragnących zapobiegać takim patologicznym stanom, jak: otyłość, niewyd...
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat...
Cukrzyca typu 1. Rodzinny poradnik cukrzycowy, w otwarty sposób mówi o chorobie i o tym, co się z nią wiąże. Pokazuje możliwie wszystkie, realne sytuacje dnia codziennego, tak by móc sobie z ...
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Prezentujemy Państwu poradnik zawierający najist...
Seria podręczników Crash Course to idealne antidotum na stres egzaminacyjny.Dzięki niej zaoszczędzisz czas i zyskasz pewność, że dysponujesz zebranymi w jednym miejscu informacjami, kt...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
Nie u wszystkich dzieci chorych na padaczkę leczenie farmakologiczne pozwala wyeliminować napady lub zmniejszyć ich liczbę. Czy oporność choroby na leki przeciwpadaczkowe oznacza, że nie da się pop...
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualn...
Jedną z podstawowych funkcji ciała jest odżywianie się. Pod wpływem najrozmaitszych czynników jeszcze nie do końca poznanych, u niektórych osób stosunek do własnego ciała i odż...
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwy...
W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u najmłodszych i żywienie dzi...
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skutec...
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i pr...
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia ...
Poradnik jest przeznaczony dla wszystkich opiekunów, którzy od początku chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą oni odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia...
Kuracja oczyszczająca przyspiesza proces pozbywania się szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu, dostarczając równocześnie witamin i składników odżywczych niezbędnych do jego regeneracj...
Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny ...