Żywienie psa jest podstawą zachowania zdrowia. Od jakości i ilości pokarmu zależy nie tylko kondycja, ale także, a może przede wszystkim długość życia. W książce przedstawiono tematy, które ...
"Autorzy zamieszczają wykazy alergenów odpowiedzialnych za rozwój alergii: od mleka, jaj, ryb, ziół i przypraw po barwniki, emulgatory, przeciwutleniacze i substancje kons...
Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
Tereny Grecji są regionami jedynymi z najatrakcyjniejszych w turystyce wypoczynkowej Europy. World Tourism Organization podaje, że co roku kraj odwiedza 16 mln turystów. Zarazem turystyka od...
Anatomia i fizjologia skóry. Skrypt dla studentów kosmetologii, trychologii i innych kierunków z zakresu nauk medycznych i nauk o zdrowiu. Książka przeznaczona jest równ...
Dodruk cyfrowy wydania z roku 2002 interdyscyplinarnego podręcznika zawierającego elementy cytologii, histologii, biochemii, farmakologii i anatomii patologicznej. Dodatkowym walorem są liczne, zna...
Ta książka to źródło wiedzy dla wszystkich, którzy pragną zgłębić tajniki anatomii i fizjologii.„Anatomia i Fizjologia: Klucz do Zrozumienia Ciała” to przydatn...
Książka opisuje do tej pory już odkryte prehistoryczne gady żyjące w epoce triasu i kredy. Każdy dinozaur został szczegółowo opisany oraz zilustrowany. Pierwszy rozdział przedstawia gady dra...
Atlas zawiera ponad 1000 fotografii prezentujących anatomiczne cechy diagnostyczne surowców roślinnych, znajdujących zastosowanie w lecznictwie, kosmetologii oraz jako przyprawy. To ważne, p...
Na biegunki i zaparcia cierpi około 20% dzieci. W poradniku napisanym przez znanego i cenionego specjalistę z CZD można znaleźć niezbędne i rzetelne informacje dotyczące problemów z trawieni...
Bioakustyka to krótki przewodnik, który pomoże Ci postawić pierwsze kroki w nagrywaniu przyrody. A w nim: • Wstęp do bioakustyki • Podstawy zoologii • Praca w terenie ...
Jest to jedyny na polskim rynku książki medycznej podręcznik obejmujący kompleksowe opracowanie zagadnień biochemicznych w aspekcie stomatologicznym. Zawiera najnowsze wiadomości na temat proces&oa...
Biochemia sportowa to nowoczesny bogato ilustrowany podręcznik, uwzględniający najnowsze zagadnienia z zakresu biochemii wysiłku. Publikacja jest wypełniona unikatowymi rycinami i grafikami pokazuj...
Seria podręczników dla studentów studiów pielęgniarskich (13)Biochemia jest nauką usytuowaną na pograniczu chemii organicznej i biologii. Jest też jednym z podstawo...
Książka odkrywa przed czytelnikami tajniki genetyki molekularnej, jak komórki regulują ekspresję genów i jak zmiany w materiale genetycznym wpływają na dziedziczenie i rozwój o...
Książka rozpoczyna się od przystępnego wprowadzenia do biologii, zapewniając czytelnikowi solidne podstawy, bez których trudno zrozumieć bardziej zaawansowane koncepcje.Książka j...
Książka stanowi źródło wiedzy na temat biotechnologii, skoncentrowanej na praktycznych zastosowaniach. Autor przybliża zarówno teoretyczne podstawy, jak i praktyczne aspekty tej dzied...
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też głó...
Celiakia jest chorobą wrodzoną, utrzymującą się przez całe życie. Czasami ujawnia się pod wpływem dodatkowych czynników, takich jak infekcje, stres lub ciąża, i może wystąpić w różnym...