0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Efektywne zarządzanie żywnością

(Miękka)

Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

5.00  (8 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 79,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 63,20 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

64,78 zł
Stan magazynowy:
Duża liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Efektywne zarządzanie żywnością

„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to aktualna w dobie zmian klimatu publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:

  • Skala marnowania żywności
  • Konsekwencje marnowania żywności
  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
  • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta
  • Sposoby ograniczania marnowania żywności

Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.

Recenzenci:

Prof. dr hab. Magdalena Rudzińska

Prof. dr hab. Aleksander Siger

  • Kategorie:
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788301233907
  • EAN: 9788301233907
  • Liczba stron: 200
  • Wymiary: 14.3x20.5cm
  • Waga: 0.25kg
  • Data premiery: 17.02.2024
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
Fragment książki (pdf)
str. 15
130 KB
Fragment książki (pdf)
str. 21
83 KB
Fragment książki (pdf)
str. 16
144 KB
Fragment książki (pdf)
str. 17
77 KB
Fragment książki (pdf)
str. 14
90 KB
Fragment książki (pdf)
str. 19
138 KB
Fragment książki (pdf)
str. 20
76 KB
Fragment książki (pdf)
str. 13
80 KB
Fragment książki (pdf)
str. 18
28 KB

Ewa Michota-Katulska

Dr inż. Ewa Michota-Katulska - Absolwentka wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka SGGW, stopień naukowy doktora w zakresie ekonomiki gospodarki żywnościowej uzyskała w 2004 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, obecnie adiunkt dydaktyczny w Zakładzie Żywienia Człowieka WUM. Pani Dr Ewa Michota-Katulska prowadzi zajęcia na studiach I i II stopnia Wydziału Nauk o Zdrowiu i Lekarsko-Stomatologicznego, jest autorem programów kształcenia dla kierunku Dietetyka i Higiena stomatologiczna, członkiem Rady Programowej i Pedagogicznej, członek Wydziałowego zespołu przygotowującego Raport Samooceny dla Polskiej Komisji Akredytacyjnej dla kierunku Dietetyka. Jest autorką/współautorką blisko 80 publikacji, a także rozdziałów w monografii oraz skryptach i recenzentem prac naukowych. Jest promotorem oraz recenzentem wielu prac magisterskich/licencjackich. Pełni rolę stałego recenzenta w kolejnych edycjach Warsaw International Medical Congress oraz Międzynarodowej Konferencji Naukowej Żywienie bez granic. Współorganizatorka Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka (2008 - 2022). Współautorka materiałów edukacyjnych w ramach kampanii społecznej WUModa na zdrowie. Uczestniczka 2 projektów badawczych w ramach Narodowego Programu Zdrowia – Cel Operacyjny: Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa, oraz prac statutowych.

Autorka i współautorka skryptów przygotowanych w Zakładzie Żywienia Człowieka [Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia – wyróżniony  przez JM Rektora nagrodą zespołową dydaktyczną II stopnia oraz Skryptu do ćwiczeń z Technologii żywności i potraw, oraz Zeszytu sprawozdań z technologii żywności i potraw. Dziennik wiedzy, umiejętności opartej na metodzie eksperymentu edukacyjnego, kompetencji” (nagroda zespołowa dydaktyczna III stopnia za współautorstwo realizacji nowatorskiej koncepcji dla studentów dietetyki.

Magdalena Zegan

Dr inż. Małgorzata Zegan - Absolwentka wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, specjalność Żywienie Człowieka. Obecnie adiunkt dydaktyczny w Zakładzie Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Rozprawę doktorską pt.: Analiza zachowań konsumentów wobec produktów żywności funkcjonalnej obroniła w 2008 r. Uczestniczka wielu projektów badawczych oraz prac statutowych. Prowadzi zajęcia na studiach I i II stopnia Wydziału Nauk o Zdrowiu i Lekarsko-Stomatologicznego. Autorka programów kształcenia dla kierunku Dietetyka, członek Rady Programowej i Pedagogicznej. Jest autorką i współautorką licznych publikacji, a także rozdziałów w monografiach i skryptach. Recenzent kolejnych edycji Warsaw International Medical Congress oraz Międzynarodowej Konferencji Naukowej Żywienie bez granic. Promotor oraz recenzent wielu prac magisterskich i licencjackich. Współorganizatorka Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka (2008 - 2022).

Inni Klienci oglądali również

257,75 zł
Do koszyka

Zarządzanie akademicką działalnością badawczą

Badania naukowe to badania, które kadra akademicka jest zobowiązana prowadzić regularnie w celu generowania i rozpowszechniania nowej wiedzy na rzecz rozwoju społeczeństwa. Książka ta skupia się na zagadnieniach związanych z zarządzaniem, które pomogą ...
53,95 zł 79,00 zł
Do koszyka

Efektywny Python

Python słusznie cieszy się stale rosnącym uznaniem programistów: jest wszechstronny i efektywny, pozwala też na tworzenie wysokiej jakości oprogramowania. Język ten ma poza tym wiele trudniejszych do uchwycenia zalet. Aby uzyskać naprawdę imponu...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka

Zarządzanie milenialsami

Roszczeniowi, leniwi, niecierpliwi i nielojalni – milenialsi nie cieszą się popularnością wśród pracodawców. Stopniowo przejmują jednak rynek pracy i już niedługo stanowić będą najliczniejszą grupę pracowników na świecie. Już...
242,19 zł
Do koszyka

Zarządzanie HRD Procedury prawne

Zarządzanie zasobami ludzkimi jest czasami uważane za luksus departamentalny, na który małe i średnie przedsiębiorstwa nie mogą sobie pozwolić. Jest to niefortunne, ponieważ działania z zakresu HRM w dużym stopniu przyczyniają się do organizacji codzie...
67,61 zł 99,00 zł
Do koszyka

Java Efektywne programowanie

Język Java jest konsekwentnie udoskonalany i unowocześniany dzięki zaangażowaniu wielu ludzi. Nowoczesny język Java staje się coraz bardziej wieloparadygmatowy, co oznacza, że stosowanie najlepszych praktyk w coraz większym stopniu determinuje jakość k...
40,66 zł 49,90 zł
Do koszyka

Kapitał regionalny a zarządzanie innowacyjnym rozwojem regionu

Ze względu na nieustannie rosnące tempo zmian, determinowane wprowadzaniem innowacyjnych rozwiązań we wszystkich obszarach gospodarki oraz zmieniające się uwarunkowania społeczno-ekonomiczne i polityczne konieczne jest ciągłe monitorowanie zachodzących...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!