• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka (Miękka)

4.60  (5 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
169,00 zł
138,58 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 30,42 zł
Stan magazynowy:
Średnia ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 250 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł oferujemy wyłącznie płatność elektroniczną.
Zamówienia z min. jedną publikacją PZWL wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna Dla zamówień
z tytułem PZWL
ORLEN Paczka
7,50 zł 6,50 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 8,50 zł 7,50 zł
Kurier Poczta Polska 11,50 zł 10,50 zł
InPost Paczkomaty 24/7
12,50 zł 11,50 zł
Kurier 13,50 zł 12,50 zł



Płatność przy odbiorze Dla zamówień
z tytułem PZWL
Poczta Polska - odbiór w punkcie 11,50 zł 10,50 zł
Kurier Poczta Polska 14,50 zł 13,50 zł
Kurier 16,50 zł 15,50 zł
Dodaj do schowka

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo­gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.

Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i w różnych sytuacjach klinicznych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.

  • Kategorie:
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788320064803
  • Liczba stron: 720
  • Wymiary: 16.5x23.5cm
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).

Helena Ciborowska

Mgr Helena Ciborowska – jest doświadczonym dietetykiem i biologiem, byłym dyrektorem Medycznego Studium Zawodowego nr 6 Wydziału Dietetyki w Krakowie - pierwszej szkoły w Polsce, kształcącej dietetyków. Wykładała również w Krakowskiej Akademii im. Andrzeja, Frycza Modrzewskiego. Współzałożycielka i wiceprezes przez 28 lat Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Dietetyki, powołanego w 1986 r. z siedzibą w Krakowie.

Pani Helena Ciborowska jest również członkiem Komisji Programowej dla zawodu Dietetyk, współautorem programu nauczania dla zawodu Dietetyka i rzeczoznawcą w zakresie podręczników szkolnych i środków dydaktycznych dla zawodu Dietetyka.

Aktywnie uczestniczy w licznych konferencjach, sympozjach, debatach, warsztatach, zebraniach szkoleniowych organizowanych przez towarzystwa i instytucje naukowe.

Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki (członek Zarządu Oddziału w Krakowie), Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych (członek Komisji Rewizyjnej), Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.

Jest autorką i współautorką wielu książek naukowych i popularnonaukowych o tematyce żywieniowej.

33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka

Wzlot i upadek człowieka nowoczesnego

Esej Jacka Dobrowolskiego to antropologiczny szkic, który stara się odpowiedzieć pytanie, czy starożytne hasło „poznaj samego siebie” jest wciąż aktualne w naszych czasach, zdominowanych przez naukę i technikę. Esej został wyró...
64,78 zł 79,00 zł
Do koszyka

Żywienie osób starszych

Transformacja demograficzna nie pozostawia żadnych wątpliwości, populacja ludzi starszych dynamicznie zwiększa się na całym świecie. Prognozuje się, iż w 2050 roku osoby w wieku 65 lat i więcej będą stanowiły nawet 30% polskiej populacji. Wy­musza t...
48,38 zł 59,00 zł
Do koszyka

Anatomia człowieka 1500 pytań testowych

Książka zawiera 1500 pytań wielokrotnego wyboru, o różnym stopniu trudności, z zakresu anatomii prawidłowej, podzielonych na dwie części. Pierwsza część dotyczy poszczególnych układów, druga zaś - wybranych okolic typograficznych. Podział taki ma umożl...
91,56 zł 109,00 zł
Do koszyka

Standardy i procedury pielęgnowania chorych w stanach zagrożenia życia

Podręcznik składa się z trzech części. W pierwszej omówiono teoretyczne podstawy dotyczące diagnozy pielęgniarskiej, jakości opieki oraz konstruowania standardów i procedur pielęgniarskich, w drugiej - standardy opieki w wybranych stanach...
141,96 zł 169,00 zł
Do koszyka

Anatomia człowieka Podręcznik dla studentów medycyny

Jest to VIII wydanie podręcznika cieszącego się od lat zasłużoną popularnością wśród studentów medycyny. Swoją niepodważalną pozycję na rynku wydawniczym książka zawdzięcza przejrzystemu i zwięzłemu przedstawieniu zagadnień dotyczących an...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka

Bóg i tajemnica czlowieka

Prezentowana publikacja dotyczy jednego z największych autorów patrystycznych i bizantyńskich, Jana Damasceńskiego, skupiając się na jego głównym dziele. Podejmuje ważną i zarazem wieloaspektową problematykę, wchodzącą w zakres badawczy p...

Recenzje

Dodaj recenzję
  • Najnowsze
  • Najbardziej pomocne
  • Dodano:
    19.11.2021 09:15:12

    Książka pełna wiedzy, jednak ma błędy jeżeli chodzi o wymianę produktów zalecanych i przeciwwskazanych w dietach.

    Ocena: 
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.