"Autorzy zamieszczają wykazy alergenów odpowiedzialnych za rozwój alergii: od mleka, jaj, ryb, ziół i przypraw po barwniki, emulgatory, przeciwutleniacze i substancje kons...
Atlas zawiera ponad 1000 fotografii prezentujących anatomiczne cechy diagnostyczne surowców roślinnych, znajdujących zastosowanie w lecznictwie, kosmetologii oraz jako przyprawy. To ważne, p...
Na biegunki i zaparcia cierpi około 20% dzieci. W poradniku napisanym przez znanego i cenionego specjalistę z CZD można znaleźć niezbędne i rzetelne informacje dotyczące problemów z trawieni...
Biochemia sportowa to nowoczesny bogato ilustrowany podręcznik, uwzględniający najnowsze zagadnienia z zakresu biochemii wysiłku. Publikacja jest wypełniona unikatowymi rycinami i grafikami pokazuj...
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też głó...
Celiakia jest chorobą wrodzoną, utrzymującą się przez całe życie. Czasami ujawnia się pod wpływem dodatkowych czynników, takich jak infekcje, stres lub ciąża, i może wystąpić w różnym...
Tom 1 zawiera wiadomości na temat teoretycznych podstaw chemii analitycznej, nieorganicznej analizy jakościowej oraz analizy ilościowej klasycznej.
Tom 2 omawia powszechnie stosowane...
Tom 1 zawiera wiadomości na temat teoretycznych podstaw chemii analitycznej, nieorganicznej analizy jakościowej oraz analizy ilościowej klasycznej.
Tom 2 omawia powszechnie stosowane...
Podręcznik obejmuje przegląd aktualnie stosowanych na świecie leków z uwzględnieniem ich podziału farmakologicznego i terapeutycznego, właściwości chemicznych, głównie w aspekcie zale...
Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia cukrzycy, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produkt&o...
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histam...
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, kt&o...
Publikacja stanowi kompleksowy przegląd zagadnień z zakresu chirurgii bariatrycznej: od problematyki otyłości i związanych z nią zaburzeń metabolicznych, poprzez rodzaje operacji bariatrycznych, ic...
Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbędne w codziennej prak...
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zar&oacut...
Dna jest zaliczana do chorób cywilizacyjnych, związanych z nieprawidłowym sposobem odżywiania, polegającym na nadmiernym spożyciu potraw tłustych, bogatych w białko, oraz kawy i alkoholu. Je...
Nowe, uaktualnione wydanie cenionego na rynku wydawniczym podręcznika.„Obecne, szóste wydanie zostało jak zwykle przygotowane z wielką pieczołowitością i starannością, z licznymi...
Nieprawidłowa dieta i stres są najczęstszą przyczyną gromadzenia się gazów w przewodzie pokarmowym. Autorzy pokazują, jak zmienić swój sposób odżywiania (co jeść, a jakich potr...
Książka opisuje przedsięwzięcia biznesowe zrodzone w Izraelu, które mają lub będą miały w przyszłości ogromny wpływ na ludzkie życie. Dotyczą one w przeważającej mierze świata nowych technol...
Nowoczesny podręcznik mikrobiologii lekarskiej napisany przez znanych i doświadczonych polskich wykładowców akademickich w tej dziedzinie. W książce omówiono poszczeg&oa...