• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Podręczniki akademickie medyczne - szeroka oferta »


Edukacja żywieniowa (Miękka)

Tytuł oryginalny: Nutrition education. Linking Research, Theory, and Practice

0.00  (0 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
199,00 zł
169,15 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 29,85 zł
Stan magazynowy:
Duża ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 250 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł oferujemy wyłącznie płatność elektroniczną.
Zamówienia z min. jedną publikacją PZWL wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna Dla zamówień
z tytułem PZWL
ORLEN Paczka
6,50 zł 5,50 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 8,50 zł 7,50 zł
Kurier Poczta Polska 11,50 zł 10,50 zł
InPost Paczkomaty 24/7
12,50 zł 11,50 zł
Kurier 13,50 zł 12,50 zł



Płatność przy odbiorze Dla zamówień
z tytułem PZWL
Poczta Polska - odbiór w punkcie 11,50 zł 10,50 zł
Kurier Poczta Polska 14,50 zł 13,50 zł
Kurier 16,50 zł 15,50 zł
Dodaj do schowka

Edukacja żywieniowa

Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi.

W podręczniku omówiono:

  • najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce;
  • procedurę ułatwiającą studentom i praktykom projektowanie skutecznej edukacji żywieniowej, przełożenie teorii na strategie, cele edukacyjne i praktykę oraz opracowanie planu edukacyjnego;
  • zagadnienia dotyczące realizacji edukacji żywieniowej w różnych grupach: wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, osób o niskim poziomie alfabetyzmu i osób z różnych grup kulturowych.

„Edukacja żywieniowa” to książka przeznaczona dla studentów różnych poziomów studiów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia. Może być przydatna także dla pracujących edukatorów żywieniowych i menedżerów jako źródło wszechstronnych informacji do planowania i realizacji skutecznych programów edukacji żywieniowej skierowanych do różnych grup odbiorców.

Na całym świecie obserwujemy zwiększanie się częstości występowania chorób dietozależnych, w tym otyłości, oraz nadal istniejące w niektórych krajach niedożywienie. Edukacja żywieniowa jest obecnie potrzebna bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Na szczęście w szkołach, miejscach pracy i społecznościach docenia się znaczenie tej edukacji dla zmniejszania ryzyka wystąpienia tych problemów zdrowotnych. Oznacza to, że edukatorzy żywieniowi mają obecnie możliwości dokonywania rzeczywistych zmian we współczesnym świecie





Książka prezentuje nowoczesny model i podejście do edukacji żywieniowej opartej na podstawach naukowych oraz starannie zaplanowanej ze sprawdzaniem (ewaluacją) wyników. Jest to obszar w Polsce wyraźnie zaniedbany, dominują krótkotrwałe działania akcyjne, ukierunkowane głównie na przekazywanie informacji o zdrowym żywieniu. Można mieć nadzieję, że wydanie książki wpłynie na zmianę podejścia do edukacji żywieniowej, a tym samym poprawę jej jakości i skuteczności.
prof. dr hab. Barbara Woynarowska,
„Edukacja żywieniowa” stanowi pozycję wyjątkową – do tej pory nie ma w Polsce ani jednego podręcznika akademickiego ani książki naukowej zajmującej się tą ważną, zawsze aktualną problematyką. Jest to ważna pozycja, bardzo potrzebna środowisku studenckiemu, nauczycielom akademickim, żywieniowcom oraz dietetykom, osobom odpowiedzialnym za zdrowie publiczne, fundacjom i organizacjom zajmującym się edukacją zdrowotną i żywieniową społeczeństwa. Książka ma doskonały, logiczny układ, treści są klarownie prezentowane, odnoszą się do głównych teorii, które mogą być wykorzystane w interwencji edukacyjnej. Każda z teorii jest dokładnie opisana i objaśniona, ilustrowana studiami przypadków.
dr hab. Anny Kołłajtis-Dołowa,
  • Kategorie:
    1. Zdrowie publiczne
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788301198572
  • EAN: 9788301198572
  • Liczba stron: 960
  • Wymiary: 20.5x28.5cm
  • Waga: 1.71kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
NAZWA I FORMAT
OPIS
ROZMIAR
Strony XX-XXVI_pop.pdf (pdf)
97 KB

Isobel R. Contento

Dr - studiowała na University of Edinburgh oraz University of California. Obecnie pełni funkcję Mary Swartz Rose Professor of Nutrition Education oraz koordynatora Program in Nutrition w Teachers College Columbia University. Jej badania są skoncentrowane na behawioralnych aspektach żywienia, dotyczą w szczególności psychospołecznych czynników wpływających na wybory żywieniowe oraz zmianę zachowania u dzieci i młodzieży. Dr. Contento jest zaangażowana w rozwój i ewaluację wielu programów edukacji żywieniowej. Pracuje także w komitecie doradczym American Cancer Society, Centers for Disease Control and Prevention, U.S. Department of Agriculture, oraz Institute of Medicine.
Słowa kluczowe: edukator żywieniowy

30,92 zł 44,10 zł
Do koszyka

Edukacja obywatelska w działaniu

Autorzy omawiają doświadczenia klasycznej edukacji obywatelskiej, partycypacji uczniowskiej w szkole i samorządzie lokalnym, doświadczenia w animowaniu społeczności lokalnych i partycypacyjne podejście do pracy z młodzieżą. Adresatami publikacji ...
66,83 zł 78,75 zł
Do koszyka

Edukacja w systemie Marii Montessori

Jest to drugie wydanie książki, zmienione i uzupełnione. Autorka po przedstawieniu czytelnikom podstaw edukacji w systemie Montessori dokładniej zajmuje się niektórymi obszarami kształcenia dzieci w tym systemie, a mianowicie obszarem życia codz...
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka

Edukacja i potencjał człowieka

Ponad 100 lat temu Maria Montessori stworzyła system edukacji, który rzucił zupełnie nowe światło na pedagogikę, akcentując pracę „dla dziecka” i odkrywając jego naturalny, kierowany wewnętrznymi siłami rozwój. W myśl tej metody d...
25,64 zł 39,90 zł
Do koszyka

Żywność, która leczy Terapia żywieniowa św. Hildegardy z Bingen

Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najbardziej zróżnicowane dolegliwości i choroby. Rady świętej uzdrowicielki z Bingen, opracowane współcześnie przez lekarzy różny...
39,26 zł 42,00 zł
Do koszyka

Eksperyment Nowej Edukacji w Chinach

Eksperyment Nowej Edukacji to inicjatywa mająca na celu wprowadzenie reformy szkolnictwa w Chinach. Polega ona na realizacji programu nauczania według zasad, które dopiero mają być wprowadzone, dokładnie w jednej, eksperymentalnej szkole. Jeżeli...
27,93 zł 35,00 zł
Do koszyka

Karty pracy na koncentrację Edukacja przedszkolna

Publikacja zawiera 100 kart pracy z ćwiczeniami na koncentrację. Koncentracja to umiejętność, którą powinno posiadać każde dziecko. Bez niej nikt nie może efektywnie się uczyć i uczestniczyć w różnego rodzaju zajęciach. Ważne jest więc, a...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.