„Choroby wątroby. Dieta i jadłospisy” to wyjątkowa książka. Opisaliśmy w niej wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety w różnych chorobach wątroby.Jeśli Ciebie ...
Twoja dieta w dnie moczanowej jest już gotowa i sprawdzona przez dietetyków oraz ich pacjentów!Zakładamy, że Czytelnik jest w stałym kontakcie z lekarzem prowadzącym i wie...
Oto kontynuacja bestsellera „Dna moczanowa. Dieta i jadłospisy”. Dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, proponujemy nowy tytuł: „Dna moczanowa. Dieta i jadłospisy dla smakosz...
Dieta jest istotnym elementem zarówno w chorobach prostaty, jak i w profilaktyce chorób prostaty."Prostata. Dieta i jadłospisy" to pierwsza książka na rynku, kt&...
Wzdęcia. Dieta i jadłospisy to kompleksowy poradnik, który pomoże Ci wyeliminować wzdęcia raz na zawsze.Poradnik został podzielony na cztery części: dieta, tryb życia, zagadnienia medy...
Książka:
przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości,
krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służący...
Żywienie w chorobie nowotworowej to wyzwanie zarówno dla Pacjenta, jak i jego rodziny.Jaka jest właściwa dieta w chorobie nowotworowej?Jaki wpływ na dietę ma lokalizacja no...
Czy wiesz, że 90% osób z chorobą refluksową przełyku, po zmodyfikowaniu diety, przestaje odczuwać dolegliwości?Autorzy poradnika wierzą, że Ty także jesteś w tej grupie i w prost...
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
Jeśli chcesz w zdrowy i bezpieczny sposób zwiększyć swoją masę ciała, to mamy dla Ciebie do dobrą informację: to jest możliwe! Wystarczy wiedzieć, jak się za to zabrać. Książka &...
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowiek...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywieni...
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe ...
Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek międz...
Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWNW książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higie...
W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różny...
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kó...
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszow...