Autorzy, uznane autorytety w dziedzinie kulturystyki, omawiają w tej publikacji zagadnienia, których znajomość pozwala trenować mięśnie brzucha, zwiększyć ich masę oraz wyznaczyć optymalny p...
Książka przedstawia metodę treningu według Delaviera, która najskuteczniej pozwala nabrać siły oraz masy mięśniowej, a także pięknie ukształtować sylwetkę. Dodatkową jej zaletą jest możliwoś...
Publikacja jest owocem współpracy między Frédérikiem Delavierem i Michaelem Gundillem, światowej sławy specjalistami w zakresie kulturystyki i fitnessu. Wydany wcześniej ...
W książce zaprezentowano szczegółowe i udokumentowane informacje na temat korzyści, jakie dają ćwiczenia rozciągające oraz przedstawiono najlepsze sposoby ich. Instrukcje do przeprowadzenia ...
Ramiona to ta część ciała, którą chcemy ukształtować jako pierwszą, ze względu na niezwykle ważny w tym przypadku aspekt wizualny. Silne ramiona to niezbędny atut w wielu dyscyplinach ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Wszystkie dzieci uwielbiają gry i zabawy z rówieśnikami, a dzięki Akademii gier i zabaw każde dziecko będzie mogło samodzielnie przygotować własną grę lub rekwizyt.
Książka ta podpowiada, jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- przetwory z owoców, warzyw i grzybów- Kiełbasy i wędliny- Wina i nalewki- Tradycyjne ...
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig…
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz mających trudności w uczeniu się. Materiał opracowano z u...
Funkcjonowanie osobiste i społeczne to propozycja pomocy dydaktycznej dla nauczycieli, pedagogów i terapeutów pracujących z uczniami niepełnosprawnymi intelektualnie w stopniu umiarko...
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz mających trudności w uczeniu się. Materiał opracowano z u...
Historyjki słuchowe i dźwięki to kompleksowy materiał pomocny w terapii i profilaktyce percepcji słuchowej, w tym wrażliwości, pamięci i koncentracji słuchowej. Publikacja skierowana jest do dzieci...
Karty pracy powstały z myślą o nauczycielach i terapeutach pracujących z uczniami z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz z dziećmi mającymi trud...
Karty pracy powstały z myślą o nauczycielach i terapeutach pracujących z uczniami z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz z dziećmi mającymi trud...
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz mających trudności w uczeniu się. Materiał opracowano z u...
Karty pracy powstały z myślą o nauczycielach i terapeutach pracujących z uczniami z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz z dziećmi mającymi trud...