0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Znaleziono: 37 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Proste obliczenia chemiczne Repetytorium dla studentów ochrony środowiska - Alina Kula

Proste obliczenia chemiczne Repetytorium dla studentów ochrony środowiska

Wydawca: UMCS
Podręcznik ten ma na celu zlikwidowanie strachu przed chemią przez pokazanie przykładów obliczeń chemicznych, gdzie student krok po kroku rozwiązuje proste, absolutnie podstawowe zadania, a ...
eBook (pdf)
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka
Ćwiczenia laboratoryjne z identyfikacji związków organicznych - Katarzyna Kapłon

Ćwiczenia laboratoryjne z identyfikacji związków organicznych

Wydawca: UMCS
Identyfikacja nieznanych związków organicznych należy do podstawowych czynności nie tylko chemików-organików, ale również osób na co dzień niezwiązanych z chemią....
eBook (pdf)
28,35 zł 31,50 zł
Do koszyka
Mechanizmy reakcji organicznych - Władysław Majewski

Mechanizmy reakcji organicznych

Wydawca: UMCS
Niniejszy podręcznik ma za zadanie udzielić odpowiedzi na dwa zasadnicze pytania: jak i dlaczego zachodzą przemiany związków organicznych. W tej książce zostały przeanalizowane reakcje orga...
eBook (pdf)
30,24 zł 33,60 zł
Do koszyka
Chemia wybranych komponentów środowiska - Jolanta Marciniak-Kowalska

Chemia wybranych komponentów środowiska

Wydawca: Wydawnictwa AGH
W książce zostały omówione cztery systemy środowiskowe: atmosfera, litosfera, hydrosfera i antroposfera. Osią przewodnią opracowania jest geochemia, efekty jej zmian i wpływ działalności ant...
eBook (pdf)
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka
Spektrometria mas - Anna Bodzoń-Kułakowska

Spektrometria mas

Wydawca: Wydawnictwa AGH
Monografia to drugie gruntownie zmienione wydanie książki pt. "Spektrometria mas" (red. Piotr Suder i Jerzy Silberring, Kraków: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2006). Zos...
eBook (pdf)
15,30 zł 17,00 zł
Do koszyka
Podstawy nanomateriałów i nanotechnologii - Marek Wojnicki

Podstawy nanomateriałów i nanotechnologii

Wydawca: Wydawnictwa AGH
Za ojca nanotechnologii uważa się Richarda Feynmana. To on w 1959 roku w trakcie swojego wykładu miał powiedzieć: „There’s plenty of room at the bottom”, co należałoby tłumaczyć: ...
eBook (pdf)
15,30 zł 17,00 zł
Do koszyka
Atomy. Od filozoficznej idei do fizycznej realności - Jan Grzegorz Małecki

Atomy. Od filozoficznej idei do fizycznej realności

Książka "Atomy: od filozoficznej idei do fizycznej realności" omawia ewolucje postrzegania składowych elementów materii, począwszy od czasów antycznych aż do współcze...
eBook (pdf)
134,91 zł 149,90 zł
Do koszyka
Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania - Ryszard Zieliński

Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania

Surfaktanty są bardzo liczną grupą substancji zarówno pochodzenia naturalnego, jak i otrzymywanych na drodze syntezy chemicznej. Znaczne zainteresowanie tymi związkami wynika z ich dużej akt...
eBook (pdf)
135,00 zł 150,00 zł
Do koszyka
Podstawy biochemii dla towaroznawców - Alina Piotraszewska-Pająk

Podstawy biochemii dla towaroznawców

Redakcja: Marian Filipiak
Celem podręcznika jest zapoznanie czytelnika z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznych. Autorzy skoncentrowali się na ...
eBook (pdf)
28,35 zł 31,50 zł
Do koszyka
Wybrane instrumentalne metody analizy wyrobów i procesów - Anna Gliszczyńska-Świgło

Wybrane instrumentalne metody analizy wyrobów i procesów

Materiały do ćwiczeń
Analiza instrumentalna jest zbiorem technik i metod badawczych, stosowanych w analizie chemicznej zajmującej się wykrywaniem (analiza jakościowa) i oznaczaniem zawartości (analiza ilościowa) składn...
eBook (pdf)
13,50 zł 15,00 zł
Do koszyka
Jakość dermokosmetyków w ocenie konsumentów i ekspertów - Paulina Malinowska

Jakość dermokosmetyków w ocenie konsumentów i ekspertów

Celem badań przedstawionych w książce było zidentyfikowanie i ocena różnicy w jakości dermokosmetyków w porównaniu do kosmetyków, przy uwzględnieniu cech produktó...
eBook (pdf)
32,40 zł 36,00 zł
Do koszyka
Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów - Inga Klimczak

Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów

Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach prom...
eBook (pdf)
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka
Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i ni...
eBook (pdf)
18,90 zł 21,00 zł
Do koszyka
Teoria ciał uporządkowanych - Andrzej Sładek

Teoria ciał uporządkowanych

Podstawy teorii ciał uporządkowanych stworzone zostały przez Emila Artina i Ottona Schreiera w 1927 roku, w odpowiedzi na problem znany jako 17. problem Hilberta. Z biegiem czasu teoria ta stała si...
eBook (pdf)
39,69 zł 44,10 zł
Do koszyka
Zbiór zadań z matematyki dla studentów chemii. Wyd. 5. - Justyna Sikorska

Zbiór zadań z matematyki dla studentów chemii. Wyd. 5.

Niniejszy podręcznik jest zbiorem zadań z matematyki wyższej dla studentów chemii. Zawarto w nim zadania odpowiadające zakresowi materiału z matematyki, jaki jest wykładany na pierwszym roku...
eBook (pdf)
17,01 zł 18,90 zł
Do koszyka
Kurs matematyki dla chemików. Wydanie szóste poprawione - Joanna Ger

Kurs matematyki dla chemików. Wydanie szóste poprawione

Autor: Joanna Ger
Skrypt jest przeznaczony dla słuchaczy studiów uniwersyteckich kierunku chemia. Mogą z niego również korzystać wszyscy zainteresowani wykładem matematyki jako przedmiotu pomocniczego....
eBook (pdf)
28,35 zł 31,50 zł
Do koszyka
Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności - Ewa Sikorska

Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności

Autor: Ewa Sikorska
Celem monografii jest przedstawienie zagadnień związanych z zastosowaniem metod spektroskopii optycznej w połączeniu z chemometrią do oceny różnych aspektów jakości żywności.Ze ...
eBook (pdf)
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka
Historia odkryć pierwiastków chemicznych - Jan Grzegorz Małecki

Historia odkryć pierwiastków chemicznych

W pracy przedstawiono w sposób przystępny historie odkryć pierwiastków chemicznych szeregując je nie według miejsc zajmowanych w układzie okresowym, a w oparciu o okres czasu, w kt&oa...
eBook (pdf)
20,79 zł 23,10 zł
Do koszyka
Podstawy chemoinformatyki leków. Wydanie drugie rozszerzone - Andrzej Bąk

Podstawy chemoinformatyki leków. Wydanie drugie rozszerzone

Na polskim rynku księgarskim dostępnych jest szereg podręczników poświęconych chemii leków oraz projektowaniu leków, brakuje natomiast podręcznika poświęconego chemoinformatyce...
eBook (pdf)
28,35 zł 31,50 zł
Do koszyka
Znaleziono: 37 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20