0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 104 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski - 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Joanna Szwacka-Mokrzycka - 15 %

Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce

"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Istota ryżu - Michael Booth - 15 %

Istota ryżu

O duszy japońskiego jedzenia

Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - 15 %

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważnie...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Praca zbiorowa - 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - 15 %

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Redaktor: Lewicki Piotr P.
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Odroczony rozrost - 15 %

Odroczony rozrost

Technologia w piekarni

Redaktor: Hans Huber
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biotechnologia żywności - Arnold - 15 %

Biotechnologia żywności

Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Pomidor Celebryta wśród warzyw - 61 %

Pomidor Celebryta wśród warzyw

Książka (miękka ze skrzydełkami)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Pomidor Celebryta wśród warzyw - 61 %

Pomidor Celebryta wśród warzyw

Wydawca: Olimp Media
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałat...
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia Roślinna - 30 %

Kuchnia Roślinna

Książka (miękka)
20,90 zł 29,99 zł
Do koszyka
Kuchnia Roślinna - 30 %

Kuchnia Roślinna

Wydawca: Olimp Media
Czy wiesz, że jadalne są praktycznie wszystkie części roślin? „Kuchnia roślinna” to intrygujący zbiór przepisów na dania z kwiatów, liści, łodyg, strączków, ...
20,90 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Truskawki - 61 %

Truskawki, przekąski, obiady, dese...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Truskawki - 61 %

Truskawki

przekąski, obiady, desery, napoje

Wydawca: Olimp Media
Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki mają mn&oa...
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Portugalia Smak i piękno - 61 %

Portugalia Smak i piękno

Książka (miękka)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Portugalia Smak i piękno - 61 %

Portugalia Smak i piękno

Wydawca: Olimp Media
To małe państwo na Półwyspie Iberyjskim, zepchnięte przez ogromną Hiszpanię na zachodni kraniec Europy, wciąż jest niezbyt dobrze znane polskim turystom. Nasz przewodnik po Portugalii odkryj...
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Francja Smak i piekno - 61 %

Francja Smak i piekno

Książka (miękka)
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka
Francja Smak i piekno - 61 %

Francja Smak i piekno

Wydawca: Olimp Media
Francja to nie tylko zamki nad Loarą, cuda Paryża, brzegi Bretanii, wzgórza Prowansji, ale także związane z regionami przysmaki. Oto przewodnik po „słodkiej Francji” ­–...
11,80 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Włochy Smak i piękno - 28 %

Włochy Smak i piękno

Książka (miękka)
21,67 zł 29,99 zł
Do koszyka
Włochy Smak i piękno - 28 %

Włochy Smak i piękno

Wydawca: Olimp Media
Włochy to nie tylko zapierające dech w piersiach zabytki Rzymu, wspaniały wenecki karnawał i toskańskie krajobrazy, ale i regionalne smakołyki. Oto przewodnik po słonecznej Italii – znajdziec...
21,67 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Smaki dwudziestolecia - Outlet - Maja Łozińska - 38 %

Smaki dwudziestolecia - Outlet

Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety

Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kul...
OUTLET
42,75 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu - Franz Siegfried Wagner - 32 %

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wydawca: Multico
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, bo...
23,89 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jedz módl się jedz - Outlet - Michael Booth - 38 %

Jedz módl się jedz - Outlet, czyli...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka
Jedz módl się jedz - Outlet - Michael Booth - 38 %

Jedz módl się jedz - Outlet

czyli jak przypadkiem znalazłem spokój, równowagę i oświecenie.

Autor: Michael Booth
Trzy fakty naznaczają los każdego faceta:urodził się, kiedyś umrze i któregoś dnia z pewnością będzie chciał kupić szybki motocykl.Kiedy mężczyzna robi się zrzędliwy, cyniczny i ...
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 104 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20