0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

(Miękka)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 99,00 zł
84,15 zł
Stan magazynowy:
Duża liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.

Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.

  • Kategorie:
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
    1. Edukacja »
    2. Podręczniki akademickie
    1. Technika
  • Redakcja: Lewicki Piotr P.
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788301194079
  • EAN: 9788301194079
  • Liczba stron: 468
  • Wymiary: 16.5x23.5cm
  • Waga: 0.77kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

71,34 zł 90,00 zł
Do koszyka

Inżynieria zarządzania programami modernizacyjnymi w siłach morskich Wybrane zagadnienia

Publikacja poświęcona nowoczesnym metodom zarządzania umożliwiającym podejmowanie optymalnych decyzji dzięki wykorzystaniu dostępnych informacji oraz danych, narzędzi do rozwiązywania złożonych zagadnień decyzyjnych oraz przewidywania i oceny poziomu r...
72,83 zł 99,90 zł
Do koszyka

Inżynieria zarządzania Cyfryzacja produkcji Aktualności badawcze 4

Niniejsza książka jest kontynuacją cyklu wydawniczego „Inżynieria Zarządzania. Cyfryzacja Produkcji”. Książka zawiera ponad 50 raportów z badań przeprowadzonych w kilkudziesięciu ośrodkach naukowych w Polsce w 2021 r. Zaprezentowane...
62,83 zł 79,00 zł
Do koszyka

Prawo wykroczeń (materialne i procesowe) z testami online

Podręcznik Prawo wykroczeń w części dotyczącej materialnego prawa wykroczeń przedstawia m.in. zagadnienia:zasad odpowiedzialności za wykroczenia,wymiaru kary i środków karnych,najważniejszych kategorii wykroczeńNato...
82,42 zł 109,90 zł
Do koszyka

Inżynieria produkcji

Kompendium obejmuje w sposób syntetyczny ogrom wiedzy z obszaru inżynierii produkcji, prezentując: organizację i zarządzanie produkcją i usługami; inżynierię procesów wytwarzania; zarządzanie innowacjami; zarządzanie projektami produkcyjn...
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka

Inżynieria metali i technologie materiałowe

Najnowsze wydanie nagradzanej książki – „biblii” metaloznawcy: napisana przez grono wybitnych postaci świata techniki i nauki, odsłania przed Czytelnikiem skomplikowany świat dziesiątek rodzajów metali, w tym tych metali rzadki...
45,75 zł 67,00 zł
Do koszyka

Inżynieria mechaniczna dla majsterkowiczów

Majsterkowiczów wyróżnia ciekawość. Pasjonuje ich wyjaśnianie, jak działają poszczególne obiekty, i praktyczne zastosowanie wiedzy w coraz to ambitniejszych projektach. Bogatym źródłem inspiracji dla wszystkich złotych rącze...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!