0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 2912 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Psychologiczne aspekty nadwagi i otyłości - Anna Brytek-Matera - 16 %

Psychologiczne aspekty nadwagi i otyłości

Teoria i praktyka

Wydawca: Difin
Książka zawiera wybrane modele kliniczne oraz teorie psychologiczne dotyczące powstawania, utrzymywania i leczenia nadmiernej masy ciała. Prezentuje najnowsze wyniki badań uwzględniające aspekt emo...
40,92 zł 49,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta antyhistaminowa - Heide Steigenberger - 9 %

Dieta antyhistaminowa

Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u osób, u których stwierdzono jej nietolerancję histamina zawarta w ...
53,69 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie dzieci - Anna Staszewska-Kwak - 9 %

Żywienie dzieci

W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u najmłodszych i żywienie dzi...
62,79 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Słodkości w insulinooporności - Magdalena Makarowska - 32 %

Słodkości w insulinooporności

Wydawca: Feeria
Słodko i zdrowo – czy to możliwe?Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ogranicz...
30,36 zł 44,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wielkanoc według Pięciu Przemian - Monika Biblis - 29 %

Wielkanoc według Pięciu Przemian

Autor: Monika Biblis
Zbiór wielkanocnych przepisów, które zostały opracowane zgodnie z filozofią Pięciu Przemian.W publikacji Wielkanoc według Pięciu Przemian znajdziesz sprawdzone prze...
26,38 zł 37,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię

Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię

Redaktor: Monika Bronkowska
Wydawca: Medpharm
„Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty e...
58,34 zł 59,80 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska - Wieczorek-Chełmińska Zofia - 9 %

Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

Książka doświadczonej dietetyczki zawiera sprawdzone przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. P...
99,19 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zielone koktajle. 365 przepisów - 32 %

Zielone koktajle. 365 przepisów

Książka (kartonowa)
27,25 zł 39,90 zł
Do koszyka
Zielone koktajle. 365 przepisów - 32 %

Zielone koktajle. 365 przepisów

Wydawca: Publicat
Polska książka na popularny temat – soki i koktajle owocowe oraz warzywne. Zdrowe, kolorowe, modne i ulubione. Teraz do łatwego przygotowania z produktów dostępnych w Polsce. Ksi...
27,25 zł 39,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Paris Petits bistrots des grands chefs - Vanessa Besnard

Paris Petits bistrots des grands chefs

Les 100 meilleures adresses

Wydawca: Parigramme
Gourmandes et accessibles, les meilleures adresses parisiennes, testées et approuvées !Tables surprenantes et inventives, perles de la bistronomie offrant l’assiette...
63,32 zł 64,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kurs wina od Andriu Dżefforda - Andriu Dżefford - 30 %

Kurs wina od Andriu Dżefforda

Вино Курс Ендрю Джеффорда

Wydawca: Vivat
Бенджамін Франклін казав: «Вино — це повсякчасне нагадування нам про те, що Бог хоче бачити нас щасливими». Видавництво Vivat випускає подарункове видання для щасливих людей &ndas...
41,35 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jak pić wino. Najprostszy sposób, aby dowiedzieć się, co lubisz - Grant Reinolds - 29 %

Jak pić wino. Najprostszy sposób, aby dowiedzieć się, co lubisz

Як пити вино. Найпростіший спосіб дізнатися, що вам смакує

Wydawca: Vivat
Ґрант Рейнольдс — відомий сомельє, який потрапив до рейтингу Forbes 30 Under 30 2017 року та здобув статус найкращого нового сомельє від Wine & Spirits 2013 року. Писав про вино для Vanit...
24,00 zł 34,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Petites cantines de Paris - Antoine Besse

Petites cantines de Paris

100 restos pas chers pour bien manger au quotidien

Autor: Antoine Besse
Wydawca: Parigramme
Du troquet parigot à la cantine bio, du néo-bistrot au bouiboui inclassable, les meilleures adresses des gastronomes futés« Qui connaît un resto cool et...
63,32 zł 64,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
20th Century Alcohol & Tobacco Ads. 40th Ed. - Allison Silver - 26 %

20th Century Alcohol & Tobacco Ads. 40th Ed.

Wydawca: Taschen
A Century’s Worth of Pleasure and PauseSelling the most delicious vicesVices or virtues: drinking and smoking provided marketers with products to be forged into visual feast...
87,12 zł 118,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Joanna Szwacka-Mokrzycka - 15 %

Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce

"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Istota ryżu - Michael Booth - 15 %

Istota ryżu

O duszy japońskiego jedzenia

Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - 15 %

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważnie...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Praca zbiorowa - 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 2912 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20