0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 35 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ketogeniczna Biblia - Jacob Wilson - 33 %

Ketogeniczna Biblia

Książka (twarda)
113,48 zł 169,90 zł
Do koszyka
Ketogeniczna Biblia - Jacob Wilson - 33 %

Ketogeniczna Biblia

Autor: Jacob Wilson
Wydawca: Vital
W tej książce naukowcy, oferują kompleksowe spojrzenie na dietę ketogeniczną, terapię ketonową oraz szybkie i skuteczne spalanie tłuszczu. Godnym uwagi jest fakt, że efekty działania diety bogatej ...
113,48 zł 169,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The Science of Cooking - Stuart Farrimond - 13 %

The Science of Cooking

Książka (twarda)
102,37 zł 117,00 zł
Do koszyka
The Science of Cooking - Stuart Farrimond - 13 %

The Science of Cooking

Wydawca: DK
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more li...
102,37 zł 117,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack - 13 %

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
138,23 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia Wielkopolska - Barbara Jakimowicz-Klein - 31 %

Kuchnia Wielkopolska

Wydawca: Astrum
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak, to dobrze trafiliście. Trzymacie w ręce książkę autorstwa Barbary Jakimowicz-Klien, która w niezwykle prosty i p...
134,26 zł 195,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb - Robert Winckiewicz - 23 %

Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb

Wydawca: Bellona
„Domowe wędliny tradycyjne i myśliwskie oraz wędzenie ryb” to kompleksowy poradnik, który oferuje wiedzę zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych – każdego, ...
130,67 zł 169,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Fun dining. Prosto i genialnie - Przemysław Klima - 28 %

Fun dining. Prosto i genialnie

Wydawca: Znak
Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining – tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni. Fun dini...
108,42 zł 149,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jednogarnkowa jarzynowa - Dominika Wójciak - 36 %

Jednogarnkowa jarzynowa

Wydawca: Pascal
Poznaj tajniki wegetariańskiej kuchni jednogarnkowej!Jednogarnkowe danie to uniwersalny, prosty, codzienny posiłek, który możesz swobodnie przekształcać w zależności od własnych ...
128,11 zł 199,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Warzywa w roli głównej Przewodnik po kuchni nowoczesnej - Alice Zaslavsky - 32 %

Warzywa w roli głównej Przewodnik po kuchni nowoczesnej

Wydawca: Promise
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradyc...
114,48 zł 169,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Keto dla zdrowia i długowieczności - Ivor Cummins - 33 %

Keto dla zdrowia i długowieczności

Wydawca: Vital
Dzięki temu poradnikowi, prezentującemu wyniki najnowszych badań naukowych, poznasz fakty i mity o cukrze, olejach rafinowanych, tłuszczach i cholesterolu. Dowiesz się, jak szybko schudnąć, pokonać...
133,50 zł 199,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Artystyczne dekoracje tortów - 32 %

Artystyczne dekoracje tortów, Auto...

Książka (twarda z obwolutą)
108,28 zł 158,99 zł
Do koszyka
Artystyczne dekoracje tortów - 32 %

Artystyczne dekoracje tortów

Autorstwa dwunastu najlepszych projektantek

Wydawca: Promise
Artystyczne dekoracje tortów to książka jedyna w swoim rodzaju, w której najwybitniejsze dekoratorki ciast dzielą się swoją wiedzą praktyczną i przepisami, krok po kroku opisują techn...
108,28 zł 158,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nopi - Yotam Ottolenghi - 44 %

Nopi

Książka (twarda)
102,60 zł 184,00 zł
Do koszyka
Nopi - Yotam Ottolenghi - 44 %

Nopi

Wydawca: Ebury Press
NOPI: THE COOKBOOK includes over 120 of the most popular dishes from Yotam’s innovative Soho-based restaurant NOPI. It’s written with long-time collaborator and NOPI head chef Ramael Sc...
102,60 zł 184,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi: The Cookbook - Yotam Ottolenghi - 17 %

Ottolenghi: The Cookbook

Wydawca: Ebury Press
'Ottolenghi changed the way we cook in this country just as surely and enduringly as Elizabeth David’s A Book of Mediterranean Food had in 1950. It brought into our kitchens bold flavours, a ...
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi SIMPLE - Yotan Ottlenghi - 16 %

Ottolenghi SIMPLE

Książka (twarda)
101,18 zł 120,50 zł
Do koszyka
Ottolenghi SIMPLE - Yotan Ottlenghi - 16 %

Ottolenghi SIMPLE

Wydawca: Ebury Press
Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam’s standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy – whether that’s getting wonderful f...
101,18 zł 120,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jamie Cooks Italy - Jamie Oliver - 13 %

Jamie Cooks Italy

Książka (twarda z obwolutą)
101,05 zł 115,50 zł
Do koszyka
Jamie Cooks Italy - Jamie Oliver - 13 %

Jamie Cooks Italy

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Jamie returns to cooking the food he loves the most, getting right to heart of the Italian kitchen in his ultimate go-to Italian cookbook. He shows you that truly authentic Italian cooking is simpl...
101,05 zł 115,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Wydawca: Dragon
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przep...
Niedostępny
Zobacz więcej
Tradycyjna kuchnia polska

Tradycyjna kuchnia polska, Smaki d...

Książka (twarda)
Niedostępny
Tradycyjna kuchnia polska

Tradycyjna kuchnia polska

Smaki dzieciństwa - zdrowo i pysznie

Wydawca: Sfinks
W kuchni, tak jak w innych dziedzinach życiach, tradycja ściera się z nowoczesnością. Tradycyjne polskie potrawy próbują konkurować z coraz liczniejszymi zapożyczeniami z kuchni innych narod...
Niedostępny
Zobacz więcej
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Outlet - Helena Ciborowska

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Outlet

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika.Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zar&...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Edukacja żywieniowa - Outlet - Isobel R. Contento

Edukacja żywieniowa - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Edukacja żywieniowa - Outlet - Isobel R. Contento

Edukacja żywieniowa - Outlet

Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność program&o...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Egg - Michael Ruhlman

Egg

A Culinary Exploration of the World's Most Versatile Ingredient

Wydawca: Jacqui Small LLP
James Beard Award-winning author Michael Ruhlman explains why the egg is the key ingredient to the craft of cooking 'I am, notoriously, an egg slut. This book has everything you need to know about ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 35 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20