Płatność elektroniczna | Dla zamówień z tytułem PZWL |
|
---|---|---|
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty | 6,75 zł | 5,75 zł |
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 7,75 zł | 6,75 zł |
Kurier Poczta Polska | 10,75 zł | 9,75 zł |
Paczkomaty InPost | 11,75 zł | 10,75 zł |
Kurier | 12,75 zł | 11,75 zł |
Płatność przy odbiorze | Dla zamówień z tytułem PZWL |
|
---|---|---|
Poczta Polska - odbiór w punkcie | 10,75 zł | 9,75 zł |
Kurier Poczta Polska | 13,75 zł | 12,75 zł |
Kurier | 15,75 zł | 14,75 zł |
Drugie wydanie książki „
Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
·
właściwości glutenu
·
zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
· wartość odżywczą produktów bezglutenowych
· wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
· praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
·
aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).