• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Pobierz fragment
Wybierz format pliku:
Pobierz

Ciasta i desery dla diabetyków (eBook)

0.00  (0 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
  • Wydanie: 2017

  • Seria / cykl: Kuchnia...

  • Autor: Agata Lewandowska

  • Redakcja naukowa: Anna Nieporęcka, Grażyna Jędrzejec, Irmina Wala-Pęgierska, Justyna Mrowiec, Marcin Fabijański, Tomasz Zajbt

  • Wydawca: RM

  • Formaty:
    ePub mobi PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
29,90 zł
26,91 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 2,99 zł
Wysyłka:
online
Dodaj do schowka

Ciasta i desery dla diabetyków

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka. W książce znajdziesz: 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki, wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier, porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, tabele miar i wag najpopularniejszych produktów. Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera

  • Redakcja: Anna Nieporęcka, Grażyna Jędrzejec, Irmina Wala-Pęgierska, Justyna Mrowiec, Marcin Fabijański, Tomasz Zajbt
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-7773-802-3
  • ISBN druku: 978-83-7773-651-7
  • Liczba stron: 160
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych
WSTĘP
Składniki pokarmowe w diecie diabetyka
Indeks glikemiczny produktów i potraw
Czym zastąpić cukier?
Czym zastępować cukier w przepisach?
PRZEPISY
Koktajle
Czerwony koktajl z owoców lata
Fioletowy koktajl z owoców leśnych
Koktajl z buraków i jabłek
Koktajl zielony
Koktajl żółty
Koktajl nektarynkowy
Koktajl wzmacniający
Czerwony koktajl orzeźwiający z selerem naciowym
Koktajl arbuzowy
Aksamitny koktajl jarmużowy
Zimowy koktajl z pieczonym burakiem
Energetyczny koktajl
Koktajl tropikalny
Owocowe desery na ciepło
Omlet jabłkowy
Jaglana zapiekanka jabłkowa
Placek twarogowy z owocami
Deser twarogowy z duszonymi śliwkami
Kisiel pomarańczowy
Gruszki zapiekane z orzechami
Pieczone jabłka z powidłami
Owocowe szaszłyki
Śliwki pod kruszonką
Zapiekanka z białego sera z jabłkiem
Jesienne owoce z orzechową kruszonką
Komosa z owocami
Jabłka pod chmurką
Pęczak z karmelizowanymi owocami
Ryż z sosem truskawkowym
Placek bananowy
„Tort” jaglany z malinami
Czekoladowa owsianka
Ryż z owocami
Jaglanka ze śliwkami i migdałami
Omlet jabłkowy z rodzynkami
Placuszki i naleśniki
Gryczane placuszki z malinami
Jabłkowe placuszki owsiane z piekarnika
Placki owsiane z bakaliami
Placuszki twarogowe z sosem owocowym
Naleśniki biszkoptowe
Jesienne placuszki jaglane z powidłami
Gofry z mąki pełnoziarnistej
Naleśniki pełnoziarniste z jabłkami
Placki waniliowe z białego sera
Desery na zimno
Kakaowy budyń jaglany
Jaglany mus z jagodami
Zielony sorbet
Biały krem z konfiturą
Kakaowe pucharki z truskawkami
Bananowy krem jaglany
Krem z mango
Zielony mus z pomarańczą
Lody jogurtowe
Lody truskawkowe
Jesienny serek z żółtym sosem
Aromatyczny deser truskawkowy
Krem z owocami egzotycznymi
Mus z moreli
Serek z bananem
Jogurt z owocami egzotycznymi
Deser jogurtowy z mango
Malinowo-migdałowy deser chia
Owocowy pudding z nasionami chia
Owocowy sernik na zimno
Kakaowo-bananowy krem do pieczywa
Sernik w szklance
Deser z owocami morwy białej
Zielony mus szpinakowo-jabłkowy
Sałatki owocowe
Sałatka z ananasa i bazylii
Sałatka z melona
Sałatka truskawkowa z pistacjami
Sałatka z owoców lata
Sałatka multiwitaminowa
Ciastka i ciasteczka
Ciasteczka owsiane z sezamem
Jaglane kokosanki
Bakaliowe przysmaki z czekoladą
Ciasteczka wieloziarniste
Bananowe ciasteczka z orzechami
Ciasteczka z komosy ryżowej
Błyskawiczne ciasteczka bananowo-orzechowe
Ciasta i babeczki
Babeczki marchewkowo-kokosowe
Kakaowe muffinki
Fasolowe ciasto z czekoladą
Sernik jaglany z ananasem
Ciasto z jabłkiem
Muffiny jabłkowo-orzechowe
Sernik na ciepło ze śliwkami
Czekoladowiec z kaszy
Czekoladowe babeczki z buraków
Czekoladowe kwadraty z buraków
Gryczane muffinki mocno czekoladowe
Ciasto korzenne z polewą czekoladową
Desery na specjalne okazje
Jaglane kulki kokosowe
Świąteczne babeczki
Pierniczki z mąki żytniej
Prosty sernik z malinami i orzechami
Fasolowy piernikowiec
Ciasto amarantusowo-gryczane z czekoladą
Wielkanocny torcik szpinakowy
Pascha z rodzynkami
Czekoladowe kwadraty z orzechami
Kruche pierniczki
Suflet z jabłek
Krucha tarta z jabłkami
Słone przekąski i wypieki wytrawne
Kuleczki serowe z przyprawami
Frittata
Wytrawne muffiny
Chipsy warzywne
Chipsy z jarmużu
Placki ze szpinakiem
Placuszki warzywno-jaglane
Słone paluszki
Ziołowe krakersy
Szpinakowe muffinki
Otrębowe babeczki
Placki dyniowe
Pikantne placki z cukinii
Gryczane babeczki
Frytki z selera
Tabela przybliżonych miar i wag
Bibliografia
Dietosfera

28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka

Jesteś spokojem

Co się dzieje, gdy pełna życiowej pasji, niezależna i buntownicza kobieta wkroczy niechcący na ścieżkę rozwoju duchowego? Kogo na niej spotka? Z jakimi demonami zatańczy? Czy zdoła je obłaskawić? Czy joga może pomóc uporać się z traumą i uleczyć...
21,51 zł 23,90 zł
Do koszyka

Barbarzyńcy w Krainie Fetoru

Jaka może być alternatywa dla nudnych wakacji? Kraina mlekiem i brudem płynąca! Edward Lacoste był bardzo pracowitym wynalazcą, tak zajętym, że nie chciał, żeby ktokolwiek mu przeszkadzał z powodu takich bzdur jak jedzenie czy prysznic. Właśnie dlatego...
71,82 zł 79,80 zł
Do koszyka

Wielka kolekcja dekoracji ciast

Ten poradnik zawiera ponad 100 zilustrowanych zdjęciami instrukcji dekorowania ciast w klasycznym stylu Alana Dunna. Krok po kroku opisuje wykonanie zachwycających tortów na różne okazje i podaje, jakie narzędzia są do tego potrzebne. Zna...
20,69 zł 22,99 zł
Do koszyka

Miłość na deser

Summer Lyndon jest prawdziwą artystką deserów. Jej kulinarny kunszt doceniają elity w Europie i w Ameryce. Nic dziwnego, że wysoko ceni swoje umiejętności i nie od razu chce współpracować z Blakiem Cocharanem, właścicielem sieci luksusowy...
13,50 zł 15,00 zł
Do koszyka

Kuchnia diabetyków

Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwo...
9,00 zł 10,00 zł
Do koszyka

Ciasta wielkanocne

Poradnik kulinarny „Ciasta wielkanocne” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera po...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.