0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Znaleziono: 25 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Leczenie zaburzeń odżywiania - 11 %

Leczenie zaburzeń odżywiania

Pomost między nauką a praktyką

Jedną z podstawowych funkcji ciała jest odżywianie się. Pod wpływem najrozmaitszych czynników jeszcze nie do końca poznanych, u niektórych osób stosunek do własnego ciała i odż...
88,11 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Metabolizm i żywienie Crash Course - O. Appleton - 11 %

Metabolizm i żywienie Crash Course

Redaktor: T. Brzozowski
Seria podręczników Crash Course to idealne antidotum na stres egzaminacyjny.Dzięki niej zaoszczędzisz czas i zyskasz pewność, że dysponujesz zebranymi w jednym miejscu informacjami, kt...
61,41 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie na oddziałach intensywnej terapii - Singer P. - 11 %

Żywienie na oddziałach intensywnej terapii

Autor: Singer P.
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i pr...
83,66 zł 94,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biały głód - P. Kaczmarczyk - 11 %

Biały głód

Książka (miękka)
32,04 zł 36,00 zł
Do koszyka
Biały głód - P. Kaczmarczyk - 11 %

Biały głód

Dr n. farm. Piotr Kaczmarczyk, autor książki zatytułowanej Biały głód, podejmuje niezwykle ważną tematykę dotyczącą niedożywienia i żywienia pacjentów w szpitalach.Prawidł...
32,04 zł 36,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie w sporcie - D. Benardot - 10 %

Żywienie w sporcie

Autor: D. Benardot
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny ...
53,10 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych - Laurent Chevallier - 11 %

60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych

Powiązania między odżywianiem a powstawaniem chorób lub różnego rodzaju zaburzeń zdrowotnych zostały już niejednokrotnie potwierdzone i nie dotyczą one jedynie dolegliwości układu krą...
63,19 zł 71,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nadwaga i otyłość - Aleksandra Łuszczyńska - 15 %

Nadwaga i otyłość

Interwencje psychologiczne

Seria: TERAPIA
Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służący...
67,15 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Podstawy żywienia i dietoterapia - Peckenpaugh Nancy J. - 11 %

Podstawy żywienia i dietoterapia

Redaktor: Danuta Gajewska
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych ...
138,84 zł 156,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu - Michael Huemer - 15 %

Porozmawiajmy o jedzeniu zwierząt Etyka wegetarianizmu

Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek międz...
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Jacek Kijowski

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

Publikacja Wydawnictwa WNT, dodruk Wydawnictwo Naukowe PWNW książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higie...
80,10 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności - Dariusz M. Stasiak

Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności

Kawitacja, polegająca na wytwarzaniu i gwałtownym zanikaniu pęcherzyków gazowo-parowych w cieczach, towarzyszy procesom hydrodynamicznym i jest wywoływana przez drgania mechaniczne. Zjawisko...
Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności - Marek Ludwicki

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne ...
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1. Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1. Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt

Redaktor: Dorota Jamroz
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różny...
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt

Redaktor: Dorota Jamroz
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kó...
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3. Paszoznawstwo

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3. Paszoznawstwo

Redaktor: Dorota Jamroz
Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszow...
75,60 zł 84,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Edukacja żywieniowa - Isobel R. Contento - 15 %

Edukacja żywieniowa

Książka (miękka)
169,15 zł 199,00 zł
Do koszyka
Edukacja żywieniowa - Isobel R. Contento - 15 %

Edukacja żywieniowa

Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów ...
169,15 zł 199,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie w opiece nad osobami w starszym wieku - C. Menebröcker - 10 %

Żywienie w opiece nad osobami w starszym wieku

W najbliższych latach struktura ludności i wieku społeczeństwa ulegnie znacznej zmianie. Zwiększy się udział osób starszych. Nie wszyscy będą się starzeć zachowując pełnię zdrowia, stąd wiel...
12,60 zł 14,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wpływ formy i poziomu miedzi i żelaza w paszy na wyniki odchowu oraz wybrane wskaźniki metaboliczne kurcząt brojlerów - Małgorzata Maria Kwiecień

Wpływ formy i poziomu miedzi i żelaza w paszy na wyniki odchowu oraz wybrane wskaźniki metaboliczne kurcząt brojlerów

W ostatnich latach wzrosło zainteresowanie chelatami nowej generacji, w których jedna do trzech cząsteczek glicyny połączona jest z takimi mikroelementami jak miedź, żelazo, cynk lub mangan....
Dietetyka kliniczna - Tonia Reinhard - 11 %

Dietetyka kliniczna

"Dietetyka kliniczna" to wypełniony aktualną wiedzą zwięzły, kieszonkowy przewodnik, który dietetycy moga wykorzystywać w swojej codziennej praktyce. Książka może być równie...
80,10 zł 90,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 25 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20