Publikacja Fitofarmaceutyki – oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. farm. Mirosławy...
Wiedza na temat podstawowych zasad diagnostyki i leczenia jest niezbędna każdemu lekarzowi. Wiadomości z obszernych podręczników akademickich, skupiających się na niuansach związanych z pato...
Podręcznik „Położnictwo. Diagnostyka różnicowa i terapia” ma interesujący układ. W pierwszej części poświęconej procesowi diagnostycznemu autorzy przedstawiają objawy i pokazują,...
W książce zaprezentowano szczegółowe i udokumentowane informacje na temat korzyści, jakie dają ćwiczenia rozciągające oraz przedstawiono najlepsze sposoby ich. Instrukcje do przeprowadzenia ...
Książka przedstawia metodę treningu według Delaviera, która najskuteczniej pozwala nabrać siły oraz masy mięśniowej, a także pięknie ukształtować sylwetkę. Dodatkową jej zaletą jest możliwoś...
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dot...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Tekst, wstęp, przekład i komentarz – Ireneusz MikołajczykCzwarty już tom Historii naturalnej Pliniusza, liczący osiem ksiąg, został w całości poświęcony ziołolecznictw...
Publikacja jest owocem współpracy między Frédérikiem Delavierem i Michaelem Gundillem, światowej sławy specjalistami w zakresie kulturystyki i fitnessu. Wydany wcześniej ...
Starannie opracowany atlas przedstawiający anatomię konia bazuje na fotografiach preparatów anatomicznych w korelacji ze szkicami obrazującymi te same struktury oraz zdjęciami uzyskanymi pod...
Podstawy żywienia psów i kotów to cenne źródło informacji dla lekarzy praktyków i studentów medycyny weterynaryjnej na temat roli odżywiania i jego wpływu na zdr...
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwy...
Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
Spis treściWprowadzenieTechnologie i sieci cyfrowe jako czynnik rozwojowy i destrukcyjnyAktywność dzieci i młodzieży w cyberprzestrzeni – charakterystyka wybranych prz...
An excellent, encouraging introduction to French home cooking by an author who combines the best culinary qualities of Gallic versions of Irma Rombauer and Fannie Farmer, with just a dash of Ratato...
The Parisian baguette, crisp, golden and fragrant, is the best known and most iconic of all French loaves. But every region of France, and virtually every town and village, boasts its local special...
Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...