0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Pobierz fragment
Wybierz format pliku:
Pobierz

Nowoczesna kosmetologia. Tom 1

(eBook)

Detoksykacja, dieta, ruch

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Warszawa, 2014

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Autor: Marcin Molski

  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Formaty:
    ePub mobi (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 79,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 55,30 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

55,30 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Nowoczesna kosmetologia. Tom 1

W jaki sposób pielęgnować urodę, aby równocześnie skutecznie dbać o zdrowie i dobre samopoczucie? Jak osiągnąć pożądany i długotrwały efekt kosmetyczny?

Naukowo potwierdzone odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w dwutomowym kompendium nowoczesnej kosmetologii, stworzonym dla kosmetyczek, studentów kosmetologii i wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia i pięknym wyglądem.

W tomie 1 ( detoksykacja, dieta, ruch) opisano:
- sposoby oczyszczania organizmu z toksyn,
- naturalne detoksykanty,
- rodzaje diet i ich wpływ na organizm,
- niezbędne, szkodliwe i kontrowersyjne składniki diety,
- znaczenie ruchu w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu,
- typy masażu.

Polecamy również tom 2 (kosmetyki, zabiegi, suplementy).

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Medycyna »
    3. Kosmetyka
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Chemia
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 978-83-01-19130-6
  • ISBN druku: 978-83-01-17975-5
  • Liczba stron: 424
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych
Przedmowa                               VII
Wstęp                                 X

1. Detoksykacja                             1

1.1. Podział detoksykantów                       4
1.2. Detoksykacja jelit                        5
1.3. Detoksykacja nerek i skóry                    9
1.3.1. Zioła                          10
1.3.2. Owoce                           15
1.3.3. Warzywa                          16
1.4. Detoksykacja wątroby                      16
1.5. Detoksykacja ogólna organizmu                  22
1.5.1. Rośliny z Indii i Azji                    23
1.5.2. Rośliny andyjskie i amazońskie                 23
1.5.3. Rośliny Ameryki Środkowej i Północnej              27
1.5.4. Rośliny europejskie                      27
1.6. Hydrokolonoterapia                       32
1.7. Błonnik                             35
1.8. Głodówka                           43
1.8.1. Cytrynowa kuracja oczyszczająca               45
1.9. Detoksykacja poetanolowa                    46
1.9.1. Kudzu                           47
Literatura uzupełniająca                       48

2. Dieta i ruch                            50

2.1. Ewolucyjne podejście do diety                   52
2.1.1. Dieta enzymatyczna                    57
2.2. Typy diet                           59
2.3. Zapotrzebowanie kaloryczne                     62
2.4. Kontrola masy ciała (BMI i BSI)                  63
2.5. Indeks glikemiczny                       65
2.6. Zmiana diety                           65
2.7. Badania laboratoryjne                      66
2.8. Ranking diet                           71
2.9. Diety egzotyczne                        89
2.9.1. Dieta chińska pięciu przemian                89
2.9.2. Dieta indyjska                        91
2.9.3. Dieta ajurwedyjska                      94
2.9.4. Dieta wedyjska                      96
2.9.5. Dieta Hunza i doświadczenie McCarrisona           97
2.9.6. Dieta koszerna                        99
2.10. Diety kosmetyczne                        99
2.10.1. Dieta antydepresyjna                    101
2.10.2. Dieta dermalna                     102
2.10.3. Dieta detoksykująca                   103
2.10.4. Dieta przeciwstarzeniowa                  106
2.10.5. Dieta komplementarna                  119
2.11. Fakty i mity dietetyki                       128
2.12. Niezbędne składniki diety                     132
2.12.1. Białka                          133
2.12.2. Tłuszcze                         202
2.12.3. Węglowodany                       222
2.13. Szkodliwe składniki diety                    257
2.13.1. Parametry toksyczności                   259
2.13.2. Antybiotyki                      260
2.13.3. Dioksyny i ich kongenery                 262
2.13.4. Glutaminiany                       263
2.13.5. Hormony                       264
2.13.6. Neuroleptyki                       265
2.13.7. Neurohormony stresu                  266
2.13.8. Pestycydy                       267
2.13.9. Glukozynolany                     269
2.13.10. Substancje antyodżywcze                  269
2.13.11. Toksyczne pierwiastki metaliczne               276
2.14. Przyprawy                          279
2.14.1. Przyprawy i ewolucja                    282
2.14.2. Przyprawy i kosmetologia                  283
2.14.3. Przyprawy europejskie i orientalne             284
2.14.4. Sól                          322
2.15. Kontrowersyjne składniki diety                   327
2.15.1. Betel                         328
2.15.2. Etanol                          329
2.15.3. Guarana                         341
2.15.4. Herbata                        342
2.15.5. Kakao                          347
2.15.6. Kawa                         350
2.15.7. Tytoń                          353
2.15.8. Yerba mate                        357
2.16. Ruch                            362
2.16.1. Pozytywny wpływ ruchu na organizm            362
2.16.2. Negatywny wpływ ruchu na organizm             366
2.16.3. Masaż                          368
2.16.4. System tybetański – ćwiczenia + dieta             375
Literatura uzupełniająca                       378

Wykaz skrótów                            381
Skorowidz	387
Źródła ilustracji na wkładce	400

Inni Klienci oglądali również

48,60 zł 54,00 zł
Do koszyka

Zarządzanie procesami a nowoczesne przedsiębiorstwa medialne

Dla nowoczesnych polskich przedsiębiorstw, funkcjonujących w ramach otwartego systemu medialnego, wdrożenie zarządzania procesami pozwala przystosować się poziomem technicznym, technologicznym, organizacyjnym oraz sposobem zachowania pracowników...
12,60 zł 14,00 zł
Do koszyka

Stanisław Przybyszewski pisarz nowoczesny

Książka przynosi interesującą interpretację dzieł pisarza, który był jedną z najważniejszych postaci wczesnej nowoczesności. Teksty Przybyszewskiego znakomicie bowiem oddają centralne modernistyczne problematiques, takie jak kryzys podmiotu i ro...
34,30 zł 49,00 zł
Do koszyka

Nowoczesne hydroizolacje budynków. Część 3

Niniejsze opracowanie jest ostatnią z serii trzech książek dotyczącej hydroizolacji budynków. Trzecia część poświęcona jest warstwom hydroizolacyjnym tarasów i balkonów. Zadaniem warstw hydroizolacyjnych tarasów jest zabezp...
7,14 zł 11,90 zł
Do koszyka

Mikrobiologia w kosmetologii. Rozdział 12-13

ROZDZIAŁY 12-13 Z PUBLIKACJI PT. "MIKROBIOLOGIA W KOSMETOLOGII" REDAKCJA NAUKOWA E. GOSPODAREK, A. MIKUCKA. Mikrobiologia w kosmetologii w zwięzły sposób omawia praktyczne wskazówki dotyczące zasad higienicznego postępowania ora...
23,40 zł 26,00 zł
Do koszyka

Tristitia moderna. Pasja mitu tristanowskiego w nowoczesnej literaturze, filozofii i muzyce

Głównym zamysłem badawczym książki jest próba przedstawienia morfologii wyjątkowego momentu w dziejach modernizmu, jakim była „rewolucyjna” de facto zmiana estetyczna w zakresie „kultury oka” i „kultury ucha&...
55,30 zł 79,00 zł
Do koszyka

BIM w prefabrykacji. Nowoczesne metody wspomagania i automatyzacji

W okresie intensywnego rozwoju prefabrykacji, wdrożenie nowej technologii BIM w wytwórniach jest bardzo istotnym narzędziem służącym do optymalizacji procesów produkcyjnych. Dlatego narzędzia wspomagania inżynierskiego powinny umożliwiać ...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!