• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Niski indeks glikemiczny (Miękka)

Dieta dla zdrowia

0.00  (0 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Niski indeks glikemiczny

Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... jej nazwa. Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką.

Z książki dowiesz się między innymi:

• Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów?
• Ile powinien wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków?
• Dlaczego warto stosować dietę o niskim IG?
• Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki?
• Ile i jak można schudnąć na diecie o niskim IG?
• Czy warto stosować słodziki?

W książce oprócz wskazówek i porad znajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski - wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.

Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek. Diecie regulującej poziom glukozy we krwi poświęciła juz kilka poradników: Detoks cukrowy, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków.

  • Kategorie:
    1. Poradniki medyczne »
    2. Diety
    1. Dla pacjenta »
    2. Diety
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
    1. Dietetyka
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788381510417
  • EAN: 9788381510417
  • Liczba stron: 192
  • Wymiary: 16.0x23.0cm
  • Waga: 0.45kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).

32,76 zł 39,00 zł
Do koszyka

Jem zdrowo węglowodany indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze

Indeks glikemiczny to wskaźnik zawartości cukru w produkcie węglowodanowym. Wartość IG, określa wzrost glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu. Dzięki tej informacji, możemy wybierać pro...
12,06 zł 13,40 zł
Do koszyka

Indeks leków - aktualne ceny 2016/3

1 maja 2016 r. weszło w życie kolejne obwieszczenie MZ, zawierające listę leków refundowanych: refundacją objęto dwa preparaty zawierające nierefundowaną wcześniej substancję - parykalcytol dodano ponad 70 produktów zawi...
15,94 zł 18,40 zł
Do koszyka

Piasecki na indeksie watykańskim Geneza sprawy

Opracowanie niniejsze jest próbą rzucenia światła na zapomnianą chociaż swego czasu dość głośną i przez wielu niezrozumianą sprawę umieszczenia na indeksie watykańskim publikacji Bolesława Piaseckiego. Dekret Kongregacji Świętego Officjum Kurii ...
15,30 zł 17,00 zł
Do koszyka

Towaroznawcze aspekty kształtowania barwy soków na przykładzie mętnego soku jabłkowego

Książka z zakresu współczesnej technologii przetwórstwa surowców na produkty akceptowalne przez konsumentów. Poświęcona zagadnieniu enzymatycznego brązowienia mętnego soku jabłkowego, prezentuje badania na temat możliwości w...
38,47 zł 55,50 zł
Do koszyka

Wedzenie dla smakoszy / Owocowa rewolucja / 505 sałatek, surówek i sałat z różnych

Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Wędzenie dla smakoszy"Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowy smak mogą mieć r&oacu...
49,56 zł 59,00 zł
Do koszyka

Niedożywienie związane z chorobą

W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wywarzono proporcje między info...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.