0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Food in Central Europe: Past – Present – Memory

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: 2017

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Redakcja naukowa: Aleksandra Drzał-Sierocka, Magdalena Tomaszewska-Bolałek

  • Wydawca: Katedra Wydawnictwo Naukowe

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 50,00 zł
45,00 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Food in Central Europe: Past – Present – Memory

The growth of food studies in the recent years is a fact that is hard to denied. The quantity and quality of publications is increasing year by year. It is not possible to bring the exact figures but among most frequently researched cuisines are French, Italian, Scandinavian, Asian (especially Japanese and Thai). However, there is one field that seams to be left out and that is food of “Central Europe”, understood as Austria, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech, Estonia, Germany, Hungary, Latvia, Lithuania, Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia and Ukraine. Looking at the list one could argue its' geographical and political coherence. But those are merely boundaries that include countries normally left off when it comes to food studies.
The order of “Food in Central Europe: Past-Present-Memory” is not only present Central European cuisines outside but also to rise awareness of counties own culinary cultures. It is an opportunity to bring the scholars together as they in many cases food studies in their homelands are still under development. By publishing their research they will become a part of the community that we hope that will develop upon it. That it will help establish long term cooperation between researchers, specialists and institutions. We hope that this we will put the foundation for creating interdisciplinary discourse on the food studies in this region. And it will increase level of food culture awareness inside presented countries. If even small portion of those goals would be accomplished with this publication in the future Central Europe would become a spot on food studies map.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Socjologia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Ebooki kulinarne
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki humanistyczne »
    3. Kulturoznawstwo
  • Redakcja: Aleksandra Drzał-Sierocka, Magdalena Tomaszewska-Bolałek
  • ISBN: 978-83-65155-92-4
  • Liczba stron: 160
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych
Słowa kluczowe: food culture

Inni Klienci oglądali również

27,00 zł 30,00 zł
Do koszyka

Korea art and artistic relations with Europe

Korea. Art and Artistic Relations with Europe contains selected papers presented at the international conference organized by the Polish Institute of World Art Studies in Warsaw in 2012. Those include analyses of the aesthetic concepts and interpretati...
7,11 zł 7,90 zł
Do koszyka

Mass Effect 2: Kasumi's Stolen Memory - poradnik do gry

Poradnik do rozszerzenia DLC: Kasumi – Stolen Memory. Opisuje wszystkie zadania, pomaga rozwiązywać zagadki, docierać do nowych lokacji i pokonywać przeciwników. Informuje również o możliwych wyborach i ich konsekwencjach.
35,91 zł 39,90 zł
Do koszyka

Poor Europe

Głównym celem, jaki przyświecał autorom publikacji "Poor Europe. The Problem of Poverty in Chosen European Countries" było porównanie jednej z ważniejszych obecnie kwestii społecznych – kwestii ubóstwa – w pos...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka

Mongolia and the Mongols Past and Present

The present volume is the result of the International Conference “Mongolia and the Mongols: Past and Present” held in the University of Warsaw on November 23–24, 2015. The conference enabled scholars working on different subject...
21,60 zł 24,00 zł
Do koszyka

Poets of the past Poets of the present

Zbiór artykułów stanowiący kontynuację tematyki poruszonej w 3. tomie serii between. pomiędzy, porusza problem wpływu poezji modernizmu na poezję współczesną. Omawiane są odniesienia, odrzucenia, zapożyczenia poezji początku XX w. ...
32,13 zł 35,70 zł
Do koszyka

Regionalisation in Europe: The State of Affairs

Zachodzące współcześnie zmiany w życiu społecznym podyktowane między innymi postępującą globalizacją, spowodowały waloryzację różnego rodzaju terytoriów i terytorialności. Za sprawą decentralizacji oraz terytorializacji rozwoju gos...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!