Ziemia, woda, powietrze. Trzy decydujące żywioły. Bez choćby jednego życie zamiera. Mimo że każdy z nich to odrębny świat, wszystkie się przenikają i razem stanowią tajemnicę, którą przybliż...
Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorz...
Najczęstszą przyczyną zaparć są: stres, nieprawidłowe odżywianie i nieregularny tryb życia. Nadużywanie środków przeczyszczających może spowodować poważne powikłania zdrowotne, natomiast odp...
Celiakia jest chorobą wrodzoną, utrzymującą się przez całe życie. Czasami ujawnia się pod wpływem dodatkowych czynników, takich jak infekcje, stres lub ciąża, i może wystąpić w różnym...
"Autorzy zamieszczają wykazy alergenów odpowiedzialnych za rozwój alergii: od mleka, jaj, ryb, ziół i przypraw po barwniki, emulgatory, przeciwutleniacze i substancje kons...
Publikacja prezentuje gawędy autorki, które do tej pory można było słuchać wyłącznie na antenie Polskiego Radia Białystok. Ich wybór został przygotowany w taki sposób, aby czyt...