0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 257 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Hashimoto Dieta 100 przepisów - Małgorzata Słoma-Krześlak - 40 %

Hashimoto Dieta 100 przepisów

Wydawca: SBM
Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób do...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta przeciwzapalna. Przepisy. Porady. Zdrowe nawyki. - Marzena Rojek-Ledwoch - 40 %

Dieta przeciwzapalna. Przepisy. Porady. Zdrowe nawyki.

Wydawca: SBM
Stan zapalny w organizmie to rodzaj sygnału alarmowego informującego ciało o wystąpieniu zagrożenia. Rozwija się w sytuacji, gdy układ immunologiczny, czyli odpornościowy, podejmuje próbę ch...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli - Joanna Furgalińska - 15 %

Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli

Wejrzyj. Uworz. Pojedz

Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śląsk...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Szkodliwe substancje w żywności - Sikorski Zdzisław E. - 15 %

Szkodliwe substancje w żywności

Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdr...
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski - 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jadłospisy. Niski indeks glikemiczny. Cukrzyca, insulinooporność, otyłość - Daria Pociecha - 40 %

Jadłospisy. Niski indeks glikemiczny. Cukrzyca, insulinooporność, otyłość

Wydawca: SBM
Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak s...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zupy wegańskie. 90 przepisów nie tylko dla wegan - Monika Gajewska-Okonek - 40 %

Zupy wegańskie. 90 przepisów nie tylko dla wegan

Wydawca: SBM
Wegańska kuchnia jest pyszna! To mieszanka aromatów dojrzewających w słońcu owoców i warzyw, świeżości deszczu i rosy, a także surowości ziemi, która szczodrze wydaje plony. Na...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta Niski indeks glikemiczny - Daria Pociecha - 40 %

Dieta Niski indeks glikemiczny

Cukrzyca, insulinooporność, otyłość

Wydawca: SBM
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Koktajle. Naturalne źródło witalności - Karolina Matoga - 40 %

Koktajle. Naturalne źródło witalności

Wydawca: SBM
Kolorowe, zdrowe i pożywne koktajle są nie tylko doskonałą propozycją na dietetyczny posiłek, ale także sposobem na zachowanie sił witalnych przez długi czas.
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wina domowe Ponad 100 sprawdzonych przepisów - Łukasz Fiedoruk - 40 %

Wina domowe Ponad 100 sprawdzonych przepisów

Wydawca: SBM
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia wegańska Niski indeks glikemiczny - Marta Krawczyk - 40 %

Kuchnia wegańska Niski indeks glikemiczny

Wydawca: SBM
Kuchnia wegańska to inspirujący alternatywny styl życia, myślenia i żywienia. Obecnie istnieje wiele ciekawych wersji dań roślinnych – nie muszą być monotonne i pozbawione atrakcyjności. Możl...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół - Magdalena Pieńkos - 40 %

Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

Wydawca: SBM
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską, a także bazą do innych smakowitych potraw. Kiszonki to także wspaniały pomysł na zdrowy posiłek &ndash...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zielona kuchnia jednogarnkowa 100 wegańskich przepisów - Marta Krawczyk - 40 %

Zielona kuchnia jednogarnkowa 100 wegańskich przepisów

Wydawca: SBM
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na nasze zdrowie i samopoczucie. Nierzadko jednak pojawiają się obawy dotyczące trudności wykonania wegańskic...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Atlas wędzonek i wyrobów domowych - Marta Szydłowska - 40 %

Atlas wędzonek i wyrobów domowych

170 przepisów na smaczne wędliny

Wydawca: SBM
Przyrządzanie domowych produktów to piękna polska tradycja. Własnoręczny wyrób smakowitych wędlin i szynek, wytwarzanie różnego rodzaju trunków oraz wyrabianie chleba i ...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tom Yum - Izabella Wit-Kossowska - 40 %

Tom Yum

Moja podróż. Mój smak. Tajlandia

Wydawca: SBM
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluo...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ramen - Marta Skorupska - 40 %

Ramen

Moja podróż. Mój smak. Japonia

Wydawca: SBM
"[...] To danie, które można zjeść zarówno w ogromnej metropolii, jak i na odległej prowincji. Potrawa, która jak żadna inna godnie może nosić miano kulinarnego przewodnik...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 257 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20