0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 52 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Gin A Tasting Course - Anthony Gladman - 17 %

Gin A Tasting Course

The ultimate visual guide for all things gin, from botanicals and styles to producers, distillation processes, and tastingsBecome a gin expert and discover your own gin tasting experien...
Książka (twarda)
87,48 zł 106,00 zł
Do koszyka
Wielka księga specjałów siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik - 38 %

Wielka księga specjałów siostry Anastazji

Wydawca: WAM
Wielka księga specjałów Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, sałatki, dania mięsne, rybne i warzywne. A co najważniejsze, przyrządzisz je ze skła...
Książka (twarda)
74,01 zł 119,00 zł
Do koszyka
Joshua Weissman Texture Over Taste - Joshua Weissman - 14 %

Joshua Weissman Texture Over Taste

NEW YORK TIMES BESTSELLER • Joshua Weissman is back with a bold and exciting new cookbook that will take your cooking to an entirely different level!Everyone knows flavor is import...
Książka (twarda)
91,18 zł 106,00 zł
Do koszyka
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Pakiet - Paulina Borkowska - 38 %

Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Pakiet

Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy + Di...
Wydawca: WAM
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy DąbrowskiejPrzepisy + Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej i co dalej Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy na wychodzenie Trzy kro...
Książka (kartonowa)
77,69 zł 124,90 zł
Do koszyka
Finch Bakery Disco Bakes and Party Cakes - Lauren Finch - 18 %

Finch Bakery Disco Bakes and Party Cakes

Join Lauren and Rachel Finch, the bestselling duo behind Finch Bakery, as they share their best kept secrets to creating more than 70 everyday treats and show-stopping bakes at home.Dis...
Książka (twarda)
85,78 zł 104,00 zł
Do koszyka
Złota księga czekolady - Carla Bardi - 24 %

Złota księga czekolady

Ponad 300 znakomitych przepisów
Wydawca: Olesiejuk
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi,...
Książka (twarda)
78,60 zł 103,95 zł
Do koszyka
Dieta warzywno-owocowa dr E.Dąbrowskiej - Paulina Borkowska - 38 %

Dieta warzywno-owocowa dr E.Dąbrowskiej

Dieta warzywno-owocowa Przepisy + Dieta warzywno-owocow...
Wydawca: WAM
Kompletna dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej + domowe sposoby na kiszenie i fermentację Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, o...
Książka (pudełko kartonowe)
93,23 zł 149,90 zł
Do koszyka
Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12 - Beata Bilska

Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12

Technikum
Wydawca: WSiP
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: z...
Książka (miękka)
62,80 zł
Do koszyka
Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2 - Anna Kmiołek

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniar...
Książka (miękka)
62,80 zł
Do koszyka
Obsługa klientów w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.3 - Danuta Ławniczak

Obsługa klientów w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.3

Szkoła ponadgimnazjalna
Wydawca: WSiP
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzec...
Książka (miękka)
62,80 zł
Do koszyka
Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych - Anna Kmiołek

Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia spr...
Książka (miękka)
75,40 zł
Do koszyka
Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych - Anna Kmiołek

Organizacja produkcji gastronomicznej Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła ponadgimnazjalna. Kwalifikacja T.15.2
Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umieję...
Książka (miękka)
75,40 zł
Do koszyka
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz - Anna Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz

Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowy...
Książka (miękka)
75,40 zł
Do koszyka
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik - Anna Kmiołek

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronomiczna część 1 Podręcznik

Technikum
Autor: Anna Kmiołek
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów)....
Książka (miękka)
75,40 zł
Do koszyka
Malt Whisky Companion - 46 %

Malt Whisky Companion

A new and updated edition of the classic, definitive guide to malt whiskies, written by the late Michael Jackson and updated by whisky experts Dominic Roskrow and Gavin D. Smith.The ful...
Książka (twarda)
58,35 zł 108,00 zł
Do koszyka
The Coffee Book - Anette Moldvaer - 19 %

The Coffee Book

Go on a journey from bean to brew and explore the history of coffee, its production and how to become an expert barista at home.Are you a coffee lover who wants to learn how to extract ...
Książka (twarda)
80,67 zł 99,00 zł
Do koszyka
Wielka księga ciast siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik - 39 %

Wielka księga ciast siostry Anastazji

Wydawca: WAM
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisó...
Książka (twarda)
72,99 zł 119,00 zł
Do koszyka
The Science of Nutrition - 46 %

The Science of Nutrition

Debunk the Diet Myths and Learn How to Eat Well for Health and Happiness
Książka (twarda)
58,70 zł 108,00 zł
Do koszyka
Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia Tom 3 - Hanna Górska-Warsewicz

Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia Tom 3

technik zywienia i usług gastronomicznych, kucharz
Wydawca: WSiP
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opano...
Książka (miękka)
64,90 zł
Do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Przygotowywanie i wydawanie dań Podręcznik Część 1

HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wydawca: WSiP
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy ora...
Książka (miękka)
65,88 zł 73,20 zł
Niedostępny
Znaleziono: 52 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20