0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12

(Miękka)

Technikum

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
62,80 zł
Stan magazynowy:
Duża liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12

Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: zagadnienia związane z planowaniem produkcji potraw i napojów, w tym zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, planowanie żywienia z wykorzystaniem programów komputerowych przy pracy zakładu gastronomicznego.

Omawia także podstawowe metody obliczania zapotrzebowania na surowce i półprodukty, kontrolę stanów magazynowych, zagospodarowanie zwrotów poprodukcyjnych oraz strukturę organizacyjną zakładu gastronomicznego. Duży nacisk kładzie na kontrolę produkcji potraw i napojów, w tym dokładnie omawia systemy GHP, GMP i HACCP. Przedstawia również zasady opracowywania receptur i kart menu oraz przyjazne dla środowiska sposoby zarządzania zakładem gastronomicznym. Publikacja dokładnie opisuje metody kalkulacji cen w zakładach gastronomicznych.

Kolorowe schematy i wyróżnione przykłady pomagają zrozumieć omawiane treści. Po każdym rozdziale znajdują się pytania i polecenia, które sprawdzają stopień opanowania wiedzy. Filmy instruktażowe dostępne pod kodami QR urozmaicą naukę trudniejszych partii materiału, a czytelna szata graficzna uprzyjemni naukę.

  • Kategorie:
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
    1. Edukacja »
    2. Podręczniki szkolne »
    3. Szkoły ponadgimnazjalne
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788302211478
  • EAN: 9788302211478
  • Liczba stron: 296
  • Wymiary: 17.0x24.0cm
  • Waga: 0.42kg
  • Klasyfikacja edukacyjna:
    1. Liceum i Technikum »
    2. Liceum Ogólnokształcące 1-4 »
    3. Przedmioty zawodowe »
    4. podręcznik
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

75,40 zł
Do koszyka

Usługi gastronomiczne Kwalifikacja T.15.3 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia sprzedaży, doboru metod i technik obsługi, przygo...
87,41 zł 119,90 zł
Do koszyka

Inżynieria zarządzania. Cyfryzacja produkcji. Aktualności badawcze 5

Niniejsza książka jest kontynuacją cyklu wydawniczego „Inżynieria Zarządzania. Cyfryzacja Produkcji”. Książka zawiera ponad 50 raportów z badań przeprowadzonych w kilkudziesięciu ośrodkach naukowych w Polsce w 2022 r. Zaprezentowane...
57,60 zł
Do koszyka

Tworzenie planu medialnego A.27.3. Podręcznik do nauki zawodu Technik organizacji reklamy

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik organizacji reklamy. Realizuje treści z zakresu trzeciej części kwalifikacji A.27 (Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej).Publikacja wyczerpująco omawia zag...
43,90 zł
Do koszyka

Organizacja salonu fryzjerskiego Stylizacja Tom 2 Technik usług fryzjerskich A.23

Zakres: efekty kształcenia wspólne dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k), PKZ (A.n) oraz kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur)Podręcznik obejmuje tematy dotyczące: kompeten...
54,69 zł 69,00 zł
Do koszyka

Elastyczność zatrudnienia w organizacji

W ostatnich dwóch dekadach dokonuje się w organizacjach funkcjonujących w Polsce proces ewolucji modelu zatrudnienia w kierunku modelu elastycznego. Przejawia się on w zastępowaniu typowej formy zatrudnienia - formami elastycznymi. Przedmiotem ...
55,48 zł 70,00 zł
Do koszyka

Kultura jakości, doskonałości i bezpieczeństwa w organizacji

Kultura jakości, bezpieczeństwa oraz doskonałości to ważne kategorie zasobów każdej organizacji, decydujące o jej niepowtarzalności. Kształtują one nie tylko tożsamość danej organizacji, ale także mają wpływ na jej zdolność do spełniania potrzeb...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!