0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 22 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jerozolima do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Jerozolima do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozo...
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun - 39 %

Ateny do zjedzenia

Książka (twarda)
60,58 zł 99,99 zł
Do koszyka
Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun - 39 %

Ateny do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
60,58 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Książka kucharska hrabstwa kłodzkiego - Praca zbiorowa - 29 %

Książka kucharska hrabstwa kłodzkiego

Wydawca: Press-Forum
Pięknie wydana książka kucharska z historycznymi przepisami rodem z Ziemi Kłodzkiej.Książka oparta jest na publikacji Elfriede Rathmann”Asu schmeckt’s derhaame. Grafschaft Glatzer...
55,60 zł 78,75 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Outlet - Praca zbiorowa - 38 %

Mięso i przetwory drobiowe - Outlet

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Italia do zjedzenia

Książka (twarda)
61,99 zł 99,99 zł
Do koszyka
Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Italia do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018,...
61,99 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Hiszpania do zjedzenia - Bartek Kieżun - 39 %

Hiszpania do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków z...
61,49 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Stambuł do zjedzenia

Książka (twarda)
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka
Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun - 38 %

Stambuł do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i naj...
61,67 zł 99,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Praca zbiorowa - 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Repetytorium i testy egzaminacyjne Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy - Anna Kmiołek-Gizara

Repetytorium i testy egzaminacyjne Kwalifikacja TG.07/HGT.02 Egzamin zawodowy

Kucharz Technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne i ponadpodstawowe

Wydawca: WSiP
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznyc...
Niedostępny
Zobacz więcej
Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2 - Anna Kmiołek-Gizara

Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2

Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz

Wydawca: WSiP
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywani...
Niedostępny
Zobacz więcej
Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Część 1 - Anna Kmiołek-Gizara

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Część 1

Szkoła ponadgimnazjalna

Wydawca: WSiP
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja kr&oacut...
Niedostępny
Zobacz więcej
Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6 - Anna Kmiołek-Gizara

Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6

Technik zywienia i usług gastronomicznych. Kucharz

Wydawca: WSiP
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe w...
Niedostępny
Zobacz więcej
Portugalia do zjedzenia - Bartek Kieżun

Portugalia do zjedzenia

Książka (twarda)
Niedostępny
Portugalia do zjedzenia - Bartek Kieżun

Portugalia do zjedzenia

Wydawca: Buchmann
Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portuga...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 2 - Outlet

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 1 - Outlet

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Książka (twarda)
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 22 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20