Jabłko jest bardzo polskim owocem,który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle...
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, kt&oac...
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadz...
Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie "zorganizować się" w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować ...
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowe...
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko ja...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdu...
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny d...
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i pop...
Poradnik przedstawia naturalne sposoby dbania o siebie i własne otoczenie. Trzy działy poświęcone czystości w domu, zdrowym kosmetykom i żywności bez chemii to trzy wyznaczniki zdrowego stylu życia...
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
"Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej" zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a tr...
Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Wędzenie dla smakoszy"Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki r&oacut...
Pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok "W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają wiele smaków, jad...
Żyby wschodnia sałatka na ciepło, rolada z kurczaka z warzywami, zupa z kurczaka po marokańsku, czy też faszerowane udka udały się, odkryjemy przed Wami sekrety profesjonalistów. A jak już s...
Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb...
Proponowane przepisy są łatwe, sprawdzone i dlatego przygotowywane według nich potrawy zawsze się udają, a przyrządzenie ich nie wymaga dużo czasu. Książka adresowana głównie do zapracowanyc...
Zamieszczone tu przepisy, podzielone na cztery pory roku według dostępności potrzebnych składników, można potraktować dosłownie lub jako inspirację dla własnych pomysłów i eksperyment...