Jest to jeden z najlepszych i najdokładniejszych podręczników poświęconych anatomii człowieka, jakie obecnie istnieją na polskim rynku księgarskim. Stowarzyszenie autorów książek medycznych - sk...
Autorzy w sposób wyczerpujący i nowoczesny przedstawili zagadnienia dotyczące anatomii głowy i szyi w odniesieniu do zabiegów klinicznych, co jest niezmiernie ważne dla procesó...
Długo oczekiwany podręcznik z anestezjologii i intensywnej terapii przygotowany przez autorów z różnych ośrodków akademickich w kraju. Opisuje najważniejsze tematy z tej dziedziny medycyny – w t...
Atlas podologiczny. Patologie skóry i paznokci jest pierwszą na polskim rynku wydawniczym publikacją obejmującą całościowo zagadnienia dotyczące anatomii, fizjologii oraz patologii skó...
Podręcznik Biostatystyka od podstaw do zaawansowanych metod stanowi unikalną pozycję w krajowej literaturze naukowej, który w sposób kompleksowy, nowoczesny i jasny przedstawia...
Publikacja Bruksizm i jego powikłania stanowi kolejną, już trzecią część serii Pacjent w Gabinecie Stomatologicznym. Została w niej szczegółowo opisana charakterystyka bruksizmu...
Publikacja „Chirurgia piersi” to pierwsza w języku polskim i unikatowa w skali światowej monografia poświęcona chirurgii gruczołu piersiowego. Podręcznik, który kompleksowo zajm...
Wzajemne relacje pomiędzy podatnością genetyczną, wpływami środowiska (infekcje, stres, leki, toksyny, promieniowanie UVB i in.) oraz zaburzenia pracy układu immunologicznego pod postacią przeła...
Dwutomowa publikacja Choroby zakaźne i pasożytnicze została przygotowana przez zespół wybitnych specjalistów pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Anny Boroń-Kaczmarskiej i prof. dr hab. n. me...
Publikacja Defekty stóp i paznokci. Praktyczny poradnik podologa została napisana przez praktykującego podologa mgr Dorotę Szafarowską, która w książce dzieli ...
Zrozumienie i wykorzystanie w praktyce wyników badań laboratoryjnych jest jedną z bardzo ważnych umiejętności każdego dietetyka.
Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny sta...
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo fermentujących (low-FODMAP) polega na ograniczeniu porcji produktów o wysokiej zawartości FODMAP, niektóre produkty są ograniczane do bardzo małych ilośc...
„Dieta w endometriozie” to kompendium wiedzy dla kobiet chorujących na endometriozę.
Książka dotyka niezwykle ważnej tematyki powiązania tej choroby z insulinoopo...
Książka „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej” dotyczy dynamicznie rozwijającej się, zarówno w Polsce jak i zagranicą, dziedziny medycyny, oraz ważnego zagadnienia zdrowia publicznego czyli stale...
Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbęd...
Zaburzenia odżywiania stają się obecnie coraz częstszym problemem. Dotyczą dzieci w każdym wieku, począwszy od niemowlęctwa (niedojadanie, przejadanie), przez dzieci w wieku przedszkolnym i wcze...
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o
Nie napisaliśmy przepisu na ciasto. Podaliśmy raczej wskazówki, które mają pomóc w udoskonalaniu codziennej praktyki klinicznej w rozległym, zupełnie niezagospodarowanym obszarze, jakim jest...
Publikacja Dysfunkcje czaszkowo-żuchwowe. Diagnostyka, leczenie i rehabilitacja została przygotowana pod redakcją naukową dr n. med. Małgorzaty Kulesy-Mrowieckiej. Przedstawiono...