Fenomen, jakim jest społeczność pszczół, od dawna fascynuje człowieka. Pracowitość tych owadów i ich zorganizowanie stawiane są za wzór, a tym, za co je kochamy, jest zdo...
Tajemniczy podwodny świat fascynował ludzi od wieków. Pierwsze wzmianki o hodowli ryb ozdobnych pochodzą z Dalekiego Wschodu, gdzie wśród arystokracji chińskiej i japońskiej istniał z...
W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypiek&oac...
Od pewnego czasu można zaobserwować dość sprzeczne mechanizmy rządzące naszym życiem - ludzie coraz częściej chorują, mimo że farmacja i wspierająca ją współczesna medycyna stają się coraz p...
Francuski pisarz Honoriusz Balzac uznał biegnącego konia z jedno z trzech najpiękniejszych zjawisk na świecie (obok żaglowca pod pełnymi żaglami i tańczącej kobiety). Trudno się z nim nie zgodzić, ...
Żegluga ma niemal tak długą historię jak dzieje ludzkości. Jej kronika to niebywale ciekawa opowieść o rozwoju cywilizacji, morskich starciach, wielkich odkryciach i bohaterach. Na przestrzeni wiek...
Ogród jest integralną częścią naszego domu i jego najbardziej reprezentacyjnym elementem. Zaprojektowanie tej przestrzeni wymaga odrobiny wiedzy i cierpliwości, jednak przy niewielkim wysiłk...
Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli...
Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji. Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych - Food Editore. Wszystkie przepisy zam...
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych pr...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbio...