Popularność metody kinesiotapingu oraz jej pozytywny odbiór wśród personelu medycznego i pacjentów sprawia, że jest ona coraz szerzej stosowana. Książka jest podręcznym i praktycznym źródłem inform...
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skutec...
Mastektomia to najbardziej rozpowszechniony i jeden z bardziej skutecznych sposobów leczenia nowotworów piersi. W publikacji Autorka omawia m.in.: - rodzaje operacji chirurgicznych- operacj...
W publikacji w sposób zwięzły i przejrzysty opisano najważniejsze czynniki i zabiegi fizykalne, jakimi posługuje się dzisiejsza fizykoterapia m. in.: elektrolecznictwo, promienio...
W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów...
Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadł...
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, l...
Poradnik Osoba ciężko chora lub niepełnosprawna w domu został przygotowany z myślą o tych wszystkich, którzy podejmują się trudnej roli opiekuna osoby o ograniczonej sprawności fizycznej.
Osteoporoza dotyka osoby w średnim wieku i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli prz...
Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli prz...
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania ...