Publikacja pod redakcją naukową dr. hab. Pawła Balsama obejmuje szerokie spektrum tematów omawiających najistotniejsze, zdaniem autorów zagadnienia dotyczące migotania przedsionk&oacu...
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skutec...
Wydanie z serii „W gabinecie lekarza specjalisty” – Kardiologia.
Monografia poświęcona leczeniu chorych na komorowe zaburzenia rytmu serca. Publikacja przedstawia zagadnienia, które będą...
Interwencyjna kardiologia wieńcowa. Współczesne podejście to kolejna publikacja z serii „W gabinecie lekarza specjalisty. Kardiologia” przygotowana pod redakcją naukową...
Choroby układu krążenia są jednym z najbardziej istotnych problemów zdrowotnych współczesnego społeczeństwa. Jednocześnie też obserwujemy niepokojący wzrost kolejnych fal epidemicznych chorych na c...
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, l...
W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów...
Osteoporoza dotyka osoby w średnim wieku i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli prz...
Choroby układu krążenia są jednym z najbardziej istotnych problemów zdrowotnych współczesnego społeczeństwa. Jednocześnie też obserwujemy niepokojący wzrost kolejnych fal epidemicznyc...
Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli prz...
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania ...
Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadł...