W tej książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie. Prawidłowe żywienie to jeden z podstawowych elementów...
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skutec...
Jest to szóste, uaktualnione i rozszerzone wydanie podręcznika zawierającego wiadomości z zakresu histologii klasycznej, cytofizjologii ogólnej i szczegółowej oraz dziedzin pok...
Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli prz...
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania ...
Jest to podręcznik do nauki języka angielskiego, który składa się z trzech części, odpowiadających kolejnym etapom zaawansowania znajomości języka. Ponadto zawiera słownictwo z zakresu anato...
Jest to podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego przeznaczony dla studentów kierunku fizjoterapia na uczelniach medycznych, akademiach wychowania fizycznego i wyższych szkoł...
Jest to podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego przeznaczony dla studentów kierunku fizjoterapia na uczelniach medycznych, akademiach wychowania fizycznego i wyższych szkołach zaw...
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat...
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, l...