Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chromatografia jest jedną z najważniejszych dziedzin nauk chemicznych i najważniejszą metodą analizy związków organicznych. Chromatografy są używane we wszystkich laboratoriach analitycznych...
Podręcznik chemicznej analizy instrumentalnej jasno i przystępnie omawia większość stosowanych obecnie metod analitycznych. Materiał został podzielony na 5 części: proces analityczny, <...
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdr...
W książce omówiono zagadnienia ogólnoanalityczne dotyczące metod chemicznych i instrumentalnych, teorię i praktykę analizy wagowej i miareczkowej oraz metody zagęszczania i rozdzielan...
V część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organicz...
IV część 5-tomowego znakomitego podręcznika akademickiego chemii organicznej, znanego i polecanego na polskich uczelniach!Książkę cechuje:przystępny, systematyczny wykład chemii organic...
Tłumaczenie najnowszej wersji znanego w Polsce i na świecie podręcznika, powszechnie uważanego za wiodący w tej dziedzinie.Książkę cechuje:jasny, przejrzysty układ, pełne omówie...
Uaktualnione wydanie wyjątkowego kompendium wiedzy o najważniejszych związkach organicznych pochodzenia naturalnego.Naturalne . związki organiczne pełnią kluczową rolę we wszystkich pro...
Publikacja Kompendium farmakologii powstała pod redakcją naukową prof. dr hab. Waldemara Jańca.W piątym wydaniu podręcznika zostały szczegółowo omówione mechanizmy działania pos...
Publikacja Farmakoekonomika. Wybrane aspekty powstała pod redakcją naukową dr hab. Pawła Kawalca, prof. UJ. Farmakoekonomika jest nauką interdyscyplinarną, tym samym zaprezentowana publikacja łączy...
Podręcznik Receptura apteczna. Sporządzanie leków jałowych i niejałowych został przygotowany pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Renaty Jachowicz. Publikacja zbiera w całość zagadnienia zwią...
Podręcznik Wprowadzenie do analizy środków leczniczych został przygotowany pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Gumieniczek. Publikacja zbiera w całość większość zagadnień dotyczących kl...
Podręcznik obejmuje przegląd aktualnie stosowanych na świecie leków z uwzględnieniem ich podziału farmakologicznego i terapeutycznego, właściwości chemicznych, głównie w aspekcie zale...
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe ...
Książka Toksykologia w zadaniach została przygotowana przez dr Kamila Jurowskiego (toksykologa, safety assessor) oraz prof. dr hab. Wojciecha Piekoszewskiego (specjalistę z zakresu toksykologii: są...
Dwuczęściowa Toksykologia w zadaniach to nowoczesna publikacja, która została napisana z myślą o studentach medycyny, farmacji, diagnostyki medycznej, kierunków przyrodniczych.S...
Atlas zawiera ponad 1000 fotografii prezentujących anatomiczne cechy diagnostyczne surowców roślinnych, znajdujących zastosowanie w lecznictwie, kosmetologii oraz jako przyprawy. To ważne, p...
Farmakologia w zadaniach. Receptura i postacie leków” to nietypowy podręcznik do nauki farmakologii poprzez rozwiązywanie zadań i problemów, przypadków klinicznych. Książ...