Zrozumienie i wykorzystanie w praktyce wyników badań laboratoryjnych jest jedną z bardzo ważnych umiejętności każdego dietetyka.
Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny sta...
Publikacja Podstawy Pielęgniarstwa. Tom 2. Wybrane umiejętności i procedury
zindywidualizowanej opieki pielęgniarskiej to nowoczesne ujęcie procesu
ks...
Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodz...
Nowoczesna publikacja niezbędna na każdym etapie kształcenia pielęgniarek. Pozwoli na kształtowanie zawodowych kompetencji poznawczych, interpersonalnych i etyczno-moralnych pielęgniarek, aby ...
Wiele badań naukowych dowodzi, że odpowiednia dieta może przeciwdziałać powstawaniu i rozwojowi nowotworów oraz chronić przed przerzutami.
Prezentujemy Państwu poradnik zawierający najist...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...