0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Estimation of Surface Quality in Machining of Hardened Aisi 4340 Steel Using Coated Carbide Inserts

(Książka)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
260,66 zł
Stan magazynowy:
Towar na zamówienie
Dostępność:
3-5 dni
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Estimation of Surface Quality in Machining of Hardened Aisi 4340 Steel Using Coated Carbide Inserts

This book detail about the increasing the productivity and the quality of the machined parts are the main challenges of metal cutting industry during turning processes. Optimization methods in turning processes, considered being a vital role for continual improvement of output quality in product and processes include modeling of input-output and in process parameters relationship and determination of optimal cutting conditions. This paper presents an optimization method of the cutting parameters (cutting speed, depth of cut and feed) in dry turning of AISI D2 steel to achieve minimum tool wear and low workpiece surface temperature. The experimental layout was designed based on the Taguchi's L9 (34) Orthogonal array technique and analysis of variance (ANOVA) was performed to identify the effect of the cutting parameters on the response variables. The results showed that depth of cut and cutting speed are the most important parameter influencing the tool wear. The minimum tool wear was found at cutting speed of 150 m/min, depth of cut of 0.5 mm and feed of 0.25 mm/rev.

  • Kategorie:
    1. Książki obcojęzyczne »
    2. Książki obcojęzyczne - nauki ścisłe i przyrodnicze
  • Język wydania: angielski
  • EAN: 9786203410778
  • Liczba stron: 52
  • Wymiary: 15.2x22.9cm
  • Data premiery: 01.01.2021
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Kurier DPD - dostawa 1 dzień roboczy
    • Punkty odbioru DPD - dostawa 1 dzień roboczy
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • ORLEN Paczka - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Pocztex (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

198,60 zł 211,65 zł
Do koszyka

Effect of using Mouthwash Solution on commensal flora of the oral cavity among Female students in Qassim University

Oral health is the pathway to one's general health and wellness. Mouthwash is a product used as an adjunct to oral hygiene practices as an antiseptic and antiplaque and antimicrobial agent. The awareness of using mouthwash solution is so limited worldw...
417,05 zł 444,87 zł
Do koszyka

A Study of Cardiac Parameters Using Impedance Plethysmography

Plethysmography is a technique of measuring volume changes of an organ, the volume may be due to blood, water or air. It is of many types like Photo electric Plethysmography, Pneumo ( Body or Chamber ) Plethysmography, Inductive Plethysmography, Impeda...
15,75 zł 36,90 zł
Do koszyka

Quality Management in Construction z płytą CD Tom 8

Ostatni, ósmy tom podręczników do nauki fachowego języka angielskiego dla studentów uczelni technicznych, inżynierów, projektantów, konstruktorów i menedżerów budowlanych dotyczy problematyki zarządzania...
433,93 zł
Do koszyka

Root Surface Biomodification

Regeneration of supporting tissue to tooth surfaces affected by periodontitis has long been an ideal goal of periodontal therapy. Periodontitis affected root surfaces are hyper mineralized and contaminated with cytotoxic and other biologically active s...
433,85 zł
Do koszyka

Holistic Quality of Life in Stroke Survivors across disparate Cultures

This book describes the development and validation of the first holistic measure of quality of life in stroke patients based on a unique holistic model of life, its domains and purpose. The health-related quality of life in stroke patients (HRQOLISP) h...
266,89 zł
Do koszyka

Ocena Jakości Powierzchni Przy Obróbce Hartowanej Stali Aisi 4340 Płytkami Węglikowymi Powlekanymi

W książce szczegółowo omówiono zagadnienia związane z podnoszeniem wydajności i jakości obrabianych części, które stanowią główne wyzwania w przemyśle obróbki skrawaniem podczas procesów toczenia. Metody optymalizacji w procesach toczenia, uważane za i...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!