Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dy...
Wykonywanie robót malarskich. Kwalifikacja B.6.1. Podręcznik do nauki zawodu monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwiePodręcznik skierowany do uczniów ...
Repetytorium jest publikacją skierowaną do uczniów ostatnich klas liceum i technikum zdających egzamin maturalny z matematyki na poziomie podstawowym w latach 2022/2023 oraz 2023/2024. Oprac...
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera...
- 19 kart pracy skorelowanych z podręcznikiem Biznes i zarządzanie. Zakres podstawowy. Część 1(Nowe okno), z różnorodnymi zadaniami, przykładami, schematami i grafikami, który zaangaż...
Repetytorium jest publikacją przeznaczoną dla uczniów szkół ponadpodstawowych potrzebujących całościowego powtórzenia materiału przed egzaminem maturalnym. Skierowane jest do u...
Repetytorium jest publikacją przeznaczoną dla uczniów szkół ponadpodstawowych potrzebujących całościowego powtórzenia materiału przed egzaminem maturalnym. Skierowane jest do u...
Repetytorium jest publikacją skierowaną do uczniów ostatnich klas liceum i technikum zdających egzamin maturalny z matematyki na poziomie rozszerzonym w latach 2022/2023 oraz 2023/2024. Opra...
Zeszyt ćwiczeń Effekt Neu 3 jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i tak jak on składa się z siedmiu rozdziałów: Wiederholung, Sport mag doch jeder, Feste und Feiertage, Kulturzeit, Technik...
Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środkó...
Zeszyt GASTROnomiczny został przygotowany z myślą o utrwalaniu i sprawdzaniu wiedzy. Zawiera zadania odwołujące się do doświadczeń z życia codziennego, pomaga opanować materiał na temat zasad żywie...
Zbiór zadań jest adresowany do wszystkich uczniów poznających chemię zarówno w zakresie podstawowym, jak i tych, którzy planują zdawać egzamin maturalny i kontynuować n...
Wydawnictwa polecają tę książkę uczniom klasy pierwszej szkół zasadniczych następujących grup: mechanicznej, mechaniki precyzyjnej, górniczej, hutniczej, odlewniczej, budowlanej, komu...
Zeszyt ćwiczeń Nowyj Kak raz 2 zawiera zadania utrwalające materiał omówiony w podręczniku. Każdej stronie książki odpowiada strona w zeszycie, a poszczególne polecenia są przyporządk...
Publikacja składa się z dwóch części: Kart pracy, przygotowanych zgodnie z podstawą programową, wspierających realizację treści nauczania – wymagań szczegółowych z III ...
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. ...
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Pomaga utrwalić wiadomości z zakresu...
Obowiązkowa pozycja w trakcie przygotowań do egzaminu! Zbiór zadań obejmuje wszystkie najważniejsze zagadnienia obowiązujące podczas egzaminu zawodowego z kwalifikacji A.35. Planowanie i pro...
Znakomita pomoc dla osób przygotowujących się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesie produkcji, dystrybucji ...