Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Rosnąca zapadalność na przewlekłe choroby układu oddechowego oraz organizacja opieki zdrowotnej powodują, że lekarze rodzinni i specjaliści chorób wewnętrznych podejmują decyzje diagnostyczn...
„Angielski dla księgowych” to praktyczna pomoc dla wszystkich, którzy w codziennej pracy potrzebują nie tylko znajomości języka angielskiego, ale również specjalistycznego...
Edito B1, 3e édition : L'authenticité au coeur de l'apprentissage du français avec 100% de nouveaux documents Découvrez un extrait ici : www. didierfle-edito2022. fr (Li...
W książce „Okulistyka dla lekarzy rodzinnych” pod redakcją prof. Jerzego Szaflika w sposób przystępny, ale zgodnie z aktualną wiedzą medyczną przedstawione zostaną podstawowe inf...
Encyklopedia zbiera dotychczasową wiedzę historyków na temat najważniejszych organizacji, wydarzeń, ale także pojęć, które używamy, albo nie używamy ich właściwie, a które doty...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Od sztuki wczesnochrześcijańskiej po nowożytność i współczesność Ikonografia Starego i Nowego Testamentu Wizerunki Chrystusa, Najświętszej Maryi Panny i świętych ...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Analiza przypadków klinicznych w opiece paliatywnej. Tom 1 pod redakcją Iwony Filipczak-Bryniarskiej to nowatorski podręcznik na polskim rynku wydawniczym, który wychodzi naprzeciw oc...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Poradnik wyjaśnia wiele wątpliwości językowych, czyni zrozumiałymi wyrazy trudne i rzadko spotykane, odkrywa tajemnice pochodzenia wielu wyrazów, objaśnia zawiłości pisowni oraz interpunkcji....
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewodów i kabli elektroenergetycznych, wytwarzania energii elektrycznej, sieci i stacji elektroenergetycznych, elektroenergetyki przemysłowej, g...