• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Newsletter
  • Pomoc
  • Kontakt
0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Mikrobiologia techniczna Tom 2 (Miękka)

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
94,00 zł
79,90 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 14,10 zł
Stan magazynowy:
Duża ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 350 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł oferujemy wyłącznie płatność elektroniczną.

Płatność elektroniczna     do 199,99 zł   od 200 zł do 349,99 zł
ORLEN Paczka
8,99 zł 6,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 8,99 zł 6,99 zł
Kurier Poczta Polska 12,49 zł 8,99 zł
InPost Paczkomaty 24/7
12,49 zł 8,99 zł
Kurier 13,49 zł 10,99 zł



Płatność przy odbiorze     do 199,99 zł   od 200 zł do 349,99 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 11,99 zł 9,99 zł
Kurier Poczta Polska 15,49 zł 11,99 zł
Kurier 16,49 zł 13,99 zł
Dodaj do schowka

Mikrobiologia techniczna Tom 2

Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.

Tom 2 składa się z 4 części.
W części I omówiono mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych, czyli bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne, a także wirusy i ich znaczenie w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska.
W części II zaprezentowano mikrobiologię żywności - zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną.
Część III dotyczy higieny produkcji. Przedstawiono w niej elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji.
Część IV omawia mikroorganizmy w ochronie środowiska: zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczania środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.

  • Kategorie:
    1. Edukacja »
    2. Podręczniki akademickie
    1. Nauki o zdrowiu »
    2. Mikrobiologia, cytologia
  • Redakcja: Krystyna Kowal, Zdzisława Libudzisz, Zofia Żakowska
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788301155230
  • EAN: 9788301155230
  • Liczba stron: 554
  • Wymiary: 16.5x23.5cm
  • Waga: 0.80kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa do 3 dni robocze
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier - dostawa do 2 dni roboczych
    • Poczta Polska (kurier pocztowy oraz odbiór osobisty w Punktach Poczta, Żabka, Orlen, Ruch) - dostawa do 2 dni roboczych
    • ORLEN Paczka - dostawa do 2 dni roboczych
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).

84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka

Elektrodynamika techniczna

Elektrodynamika techniczna jest nauką o technicznych zastosowaniach elektrodynamiki klasycznej, kompleksowo uwzględniającą właściwości fizyczne materiałów, ich nieliniowość, nagrzewanie, złożoną budowę, wpływ sił elektrodynamicznych, ruchu ciał ...
161,10 zł 179,00 zł
Do koszyka

Słownik naukowo-techniczny polsko-francuski

Zawiera około 100 000 terminów występujących w fachowej literaturze polskiej oraz ich odpowiedniki lub objaśnienia w języku francuskimMateriały do Słownika zostały zweryfikowane i uzupełnione nowymi hasłami z zakresu astronautyki, automaty...
71,10 zł 79,00 zł
Do koszyka

Słownik techniczny włosko-polski

Trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie Słownika technicznego włosko-polskiego oparto na materiale z poprzedniego wydania. Słownik został uzupełniony o ok. 5 000 nowych terminów włoskich wraz z ich polskimi odpowiednikami, z różnych dzi...
67,15 zł 79,00 zł
Do koszyka

Mikrobiologia techniczna Tom 1

Tom 1 obejmuje pięć części, w których omówiono: - charakterystykę mikroorganizmów - mikroorganizmy a czynniki środowiskowe - mikroorganizmy w środowiskach naturalnych - laboratorium mikrobiologiczne - ulepszanie (genetyczn...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka

Krótkie wykłady Mikrobiologia

Krótkie wykłady Mikrobiologia, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy temat zaczyna się od podsumowania podstawowych faktów - listy ...
66,36 zł 79,00 zł
Do koszyka

Mikrobiologia w kosmetologii

Mikrobiologia w kosmetologii w zwięzły sposób omawia praktyczne wskazówki dotyczące zasad higienicznego postępowania w salonach kosmetycznych oraz wiedzę teoretyczną z zakresu mikrobiologii ogólnej i immunologii infekcyjnej. Książka przedstawi...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.