Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Analiza przypadków klinicznych w opiece paliatywnej. Tom 1 pod redakcją Iwony Filipczak-Bryniarskiej to nowatorski podręcznik na polskim rynku wydawniczym, który wychodzi naprzeciw oc...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Poradnik wyjaśnia wiele wątpliwości językowych, czyni zrozumiałymi wyrazy trudne i rzadko spotykane, odkrywa tajemnice pochodzenia wielu wyrazów, objaśnia zawiłości pisowni oraz interpunkcji....
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Publikacja skierowana jest przede wszystkim do uczestników wykładów kursowych, wykładów specjalizacyjnych (konwersatoriów, fakultetów), seminariów magister...
8 foliogramów z barwnymi ilustracjami układów ciała człowiekaGłówny konsultant dr Kurt H. AlbertineJest to książka niezbędna dla studentów oraz os&oacu...
Ludźmi rządzą hormony. To one odpowiadają za nasze samopoczucie, zdrowie, wygląd. Koordynują działanie procesów chemicznych działając wspólnie: uzupełniając się i wykluczając. Mechani...
Oddawana do Państwa rąk monografia ma na celu przedstawienie istotnych z klinicznego punktu widzenia zagadnień dotyczących postępowania u chorych wysokiego ryzyka sercowo-naczyniowego z cukrzycą i ...
Niniejsze opracowanie powstało przede wszystkim z myślą o studentach studiów prawniczych i administracyjnych. Podręcznik w możliwie skondensowanej formie przedstawia zagadnienia z zakresu us...
Szczególnie w czasie kryzysu przedsiębiorstwa, chcąc utrzymać mocną pozycję na rynku i osiągnąć sukces - w tym celu poszukują skuteczniejszych metod doskonalenia procesów produkcyjnyc...
Polszczyzna na co dzień to poradnik dla osób, które chcą wiedzieć nie tylko, jak mówić i pisać poprawnie, ale jak w ogóle mówić czy pisać w określonych sytuacjach, aby osiągnąć cel wypowiedzi, np. ...
Książka „Prawo handlowe” składa sie z trzech części, z których: pierwsza omawia zagadnienia ogólne, dotyczące m.in. pojęcia prawa handlowego, definicji prze...
W szesnastym wydaniu uwzględniono zmiany stanu prawnego, jakie miały miejsce od ostatniego wydania, najnowszą literaturę przedmiotu oraz orzecznictwo sądów. Zmiany stanu prawnego wynikały w ...
W szesnastym wydaniu uwzględniono zmiany stanu prawnego, jakie miały miejsce od ostatniego wydania, najnowszą literaturę przedmiotu oraz orzecznictwo sądów. Zmiany stanu prawnego wynikały w ...
"Metoda projektu", prezentowana w najnowszej publikacji z serii „Zabawy Edukacyjne”, to jeden z najlepszych sposobów na naukę samodzielnego rozwiązywania problemó...