Publikacja Kalibracja w jakościowej i ilościowej analizie chemicznej w zasadniczej swojej części jest zbiorem rozmaitych procedur i metod analitycznych, które – przynajmniej w obszarze anali...
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz ...
Rozpoczęła się kolejna wielka wędrówka gatunków. Strefy klimatyczne zaczęły się przesuwać z równika w kierunku obu biegunów. Zwierzęta i rośliny wyruszają więc w drogę w...
W książce przedstawiono zagadnienia związane z metodami doskonalenia genetycznego zwierząt, rozszerzone o przykłady ich zastosowania w programach hodowlanych dla bydła mlecznego, bydła mięsnego, tr...
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia z...
David Attenborough jest najbardziej znanym popularyzatorem wiedzy przyrodniczej na świecie, twórcą filmów przyrodniczych, który z kamerą objechał świat, pokazał nam całe kr&oac...
Zapraszam Cię do lektury pierwszego w Polsce e-booka, który powstał z pasji do prasowania kwiatów. To nie tylko zbiór praktycznych wskazówek, lecz także owoc mojej fascy...
Naszym drugim imieniem jest węgiel. Dosłownie, bo wszystkie istoty żyjące w jednej piątej składają się z tego pierwiastka. Więcej jest w nas tylko tlenu. Bierzemy udział w wielkiej symfonii, kt&oac...
Kosmochemia. Ewolucja i budowa Wszechświata, jest pierwszą książką dotyczącą kosmochemii, która ukazała się po blisko 50 latach od wydania popularnej pracy B. Kuchowicza pod tytułem Kosmo...
Recepturowanie kosmetyków i proces ich wdrożenia to kompendium praktycznej i teoretycznej wiedzy w zakresie projektowania receptur nowych kosmetyków oraz wdrażania ich na rynek europe...
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klini...
W książce zaprezentowano szeroką wiedzę z zakresu genetyki, genomiki, epigenomiki oraz inżynierii komórkowej i molekularnej (w tym edytowanie genomu), która znalazła zastosowanie w me...
Zrozumienie i wykorzystanie w praktyce wyników badań laboratoryjnych jest jedną z bardzo ważnych umiejętności każdego dietetyka. Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny stan wi...
Jest to tłumaczenie ósmego wydania bardzo popularnego w świecie podręcznika biologii roślin, który w niezwykle przystępny sposób przedstawia przegląd zagadnień tworzących szero...
Książka jest zbiorem artykułów z zakresu szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody, publikowanych na łamach „Laboratorium – Przeglądu Ogólnopolskiego” w ostatnich lata...
Książka „Babeszjoza psów” jest pozycją przeznaczoną dla lekarzy weterynarii oraz studentów medycyny weterynaryjnej. Poświęcona jest ona chorobie transmisyjnej, wywoływanej...
Publikacja omawia poszczególne jednostki chorobowe królików i gryzoni, z którymi zwierzęta te najczęściej trafiają do lecznic weterynaryjnych. Autorka zawarła w książce ...
Dermatologia kotów stanowi obecnie odrębny, wysoce wyspecjalizowany, kierunek wiedzy potrzebny lekarzowi weterynarii w codziennej praktyce. Odmienność gatunkowa i specyfika chorób sk&...
„Kardiologia psów i kotów w praktyce”,powstała pod redakcją dr hab. Agnieszki Noszczyk-Nowak, prof. UPWr.Proponowana pozycja jest wyjątkowa, ponieważ kardiolog...
Podręcznik Mikrobiologii środowisk z zakresu mikrobiologii różnych środowisk, uwzględniający środowiska skrajne. Autor scharakteryzował wspólnotę bakterii, podał jej klasyfikację i me...