Podręcznik w sposób przystępny przedstawia zasady diagnostyki oraz algorytmy terapeutyczne cukrzycowego obrzęku plamki (DME – diabetic macular edema). Ze względu na wciąż wzrastającą l...
Podręcznik kompleksowo omawia zasady żywienia pacjentów z cukrzycą. Obok podstaw zaburzenia gospodarki węglowodanowej i metod oceny stanu odżywiania, podręcznik zawiera doniesienia naukowe ...
Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia cukrzycy, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produkt&o...
Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna?Autorka książki zabiera oso...
Na cukrzycę choruje około 16 tysięcy dzieci i młodzieży do 18. rż. Autorzy w przystępnej formie omawiają przyczyny, przebieg i sposoby leczenia tej choroby. Zainteresowani znajdą także informacje n...
Publikacja przygotowana przez interdyscyplinarny zespół ekspertów, dotycząca zasad leczenia cukrzycy przez lekarzy różnych specjalności: ginekologów, endokrynologó...
W monografii zaprezentowano najnowszą wiedzę teoretyczną i praktyczną dotyczącą zespołu stopy cukrzycowej (ZSC). Szczegółowo omówiono epidemiologię, etiologię, czynniki ryzyka i profi...
„Cukrzyca. Personalizacja leczenia i opieki nad pacjentem” to unikatowa książka przedstawiająca interdyscyplinarne i holistyczne podejście do leczenia osoby chorej na cukrzycę.C...
Coraz więcej osób choruje na cukrzycę.Coraz silniej tryb życia i styl żywienia sprzyjają zapadnięciu na tę chorobę.Coraz więcej leków o zróżnicowanych mechanizmach ...