0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 386 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Hashimoto Dieta 100 przepisów - Małgorzata Słoma-Krześlak - 40 %

Hashimoto Dieta 100 przepisów

Wydawca: SBM
Hashimoto. Dieta. 100 przepisów to kompendium wiedzy i smaku idealne dla każdego, kto chce zrozumieć swoje ciało i zadbać o zdrowie. Poradnik ma na celu poprawę komfortu życia osób do...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta przeciwzapalna. Przepisy. Porady. Zdrowe nawyki. - Marzena Rojek-Ledwoch - 40 %

Dieta przeciwzapalna. Przepisy. Porady. Zdrowe nawyki.

Wydawca: SBM
Stan zapalny w organizmie to rodzaj sygnału alarmowego informującego ciało o wystąpieniu zagrożenia. Rozwija się w sytuacji, gdy układ immunologiczny, czyli odpornościowy, podejmuje próbę ch...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli - Joanna Furgalińska - 15 %

Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli

Wejrzyj. Uworz. Pojedz

Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śląsk...
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Szkodliwe substancje w żywności - Sikorski Zdzisław E. - 15 %

Szkodliwe substancje w żywności

Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdr...
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski - 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jadłospisy. Niski indeks glikemiczny. Cukrzyca, insulinooporność, otyłość - Daria Pociecha - 40 %

Jadłospisy. Niski indeks glikemiczny. Cukrzyca, insulinooporność, otyłość

Wydawca: SBM
Z tą książką bez wysiłku wdrożysz w życie optymalne dla zdrowia nawyki żywieniowe. Poznasz zasady prawidłowego komponowania posiłków, dowiesz się, czym są indeks i ładunek glikemiczny, jak s...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zupy wegańskie. 90 przepisów nie tylko dla wegan - Monika Gajewska-Okonek - 40 %

Zupy wegańskie. 90 przepisów nie tylko dla wegan

Wydawca: SBM
Wegańska kuchnia jest pyszna! To mieszanka aromatów dojrzewających w słońcu owoców i warzyw, świeżości deszczu i rosy, a także surowości ziemi, która szczodrze wydaje plony. Na...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dieta Niski indeks glikemiczny - Daria Pociecha - 40 %

Dieta Niski indeks glikemiczny

Cukrzyca, insulinooporność, otyłość

Wydawca: SBM
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produktów.
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Koktajle. Naturalne źródło witalności - Karolina Matoga - 40 %

Koktajle. Naturalne źródło witalności

Wydawca: SBM
Kolorowe, zdrowe i pożywne koktajle są nie tylko doskonałą propozycją na dietetyczny posiłek, ale także sposobem na zachowanie sił witalnych przez długi czas.
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wina domowe Ponad 100 sprawdzonych przepisów - Łukasz Fiedoruk - 40 %

Wina domowe Ponad 100 sprawdzonych przepisów

Wydawca: SBM
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia wegańska Niski indeks glikemiczny - Marta Krawczyk - 40 %

Kuchnia wegańska Niski indeks glikemiczny

Wydawca: SBM
Kuchnia wegańska to inspirujący alternatywny styl życia, myślenia i żywienia. Obecnie istnieje wiele ciekawych wersji dań roślinnych – nie muszą być monotonne i pozbawione atrakcyjności. Możl...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół - Magdalena Pieńkos - 40 %

Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

Wydawca: SBM
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską, a także bazą do innych smakowitych potraw. Kiszonki to także wspaniały pomysł na zdrowy posiłek &ndash...
29,80 zł 49,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia wegańska - Cinzia Trenchi - 22 %

Kuchnia wegańska

Przepisy na zdrowe życie

Wydawca: Olesiejuk
Obecnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na środowisk...
27,24 zł 34,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Grill przez cały rok - Magdalena Grzegorczyk - 22 %

Grill przez cały rok

Wydawca: Olesiejuk
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podp...
27,16 zł 34,89 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Niebo na talerzu - Beata Opalanka - 22 %

Niebo na talerzu

kuchnia mojej mamy i babci

Wydawca: Olesiejuk
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć oraz ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od zawsze podawało się w ...
23,34 zł 29,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Księga mięsa - Sabine Knappe - 22 %

Księga mięsa

Mięso i kuchnia mięsna

Wydawca: Olesiejuk
Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat natura...
46,62 zł 59,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 386 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20