0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 418 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - 15 %

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm l...
Książka (miękka)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Książka
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka (miękka)
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka (miękka)
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka
Szkodliwe substancje w żywności - Sikorski Zdzisław E. - 15 %

Szkodliwe substancje w żywności

Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdr...
Książka (miękka)
84,15 zł 99,00 zł
Do koszyka
U malucha na talerzu Zdrowa dieta dla niemowląt - Tamara Chorążyczewska - 32 %

U malucha na talerzu Zdrowa dieta dla niemowląt

Wydawca: Publicat
Ulubiona książka wielu pokoleń młodych rodziców w zaktualizowanej formie.Karmienie malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu wraz z przepisami.Każdy rodzic pragnie,...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
34,07 zł 49,90 zł
Do koszyka
Dieta przeciwzapalna. - Anoushka Davy - 32 %

Dieta przeciwzapalna.

Jak zapobiegać stanom zapalnym i jak je zmniejszać, by ...
Autor: Anoushka Davy
Wydawca: Publicat
Przewlekłe stany zapalne wiążą się z poważnymi dolegliwościami zdrowotnymi, takimi jak choroby serca, nowotwory czy udary mózgu. Dotyczą także bardziej powszechnych problemów: zmęczen...
Książka (miękka)
34,07 zł 49,90 zł
Do koszyka
Dieta dla zabieganych w pigułce Praktyczne porady i 14-dniowy jadłospis Zdrowo, prosto i tanio - Agata Stawińska - 32 %

Dieta dla zabieganych w pigułce Praktyczne porady i 14-dniowy jadłospis Zdrowo, prosto i tanio

Wydawca: Publicat
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym wiele – ta książka jest dla Ciebie! Autorka proponuje zbila...
Książka (miękka)
34,07 zł 49,90 zł
Do koszyka
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli - Joanna Furgalińska - 15 %

Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli

Wejrzyj. Uworz. Pojedz
Kuchnia śląska? To nie tylko żur, krupniok, czy rolada z ziemniaczanymi kluskami i modrą kapustą. Śląskie niebo było kiedyś potrawą równie popularną, jak rolada. Kto dziś wie, co to za danie? Śląsk...
Książka
50,15 zł 59,00 zł
Do koszyka
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski - 15 %

Technologia przetwórstwa mięsa

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
Książka (miękka)
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka
Dieta dla mózgu - Barbara Jakimowicz-Klein - 30 %

Dieta dla mózgu

Wydawca: Astrum
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów ...
Książka (miękka)
24,39 zł 35,00 zł
Do koszyka
Z miłości do jedzenia - Weronika Młyńczyk - 32 %

Z miłości do jedzenia

80 przepisów na dania, które karmią ciało i zmysły
Wydawca: Publicat
Rozkoszuj się jedzeniem, celebruj kulinarne przyjemności i doświadczaj nowych smaków!„Kocham jeść! To ogromne zamiłowanie stało się inspiracją do stworzenia książki, która...
Książka (twarda)
47,74 zł 69,90 zł
Do koszyka
Niebo na talerzu - Beata Opalanka - 22 %

Niebo na talerzu

kuchnia mojej mamy i babci
Wydawca: Olesiejuk
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć oraz ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od zawsze podawało się w ...
Książka (twarda)
23,36 zł 29,99 zł
Do koszyka
Księga mięsa - Sabine Knappe - 24 %

Księga mięsa

Mięso i kuchnia mięsna
Wydawca: Olesiejuk
Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat natura...
Książka (twarda)
45,66 zł 59,90 zł
Do koszyka
Domowe pieczywo - Magdalena Grzegorczyk - 16 %

Domowe pieczywo

Wydawca: Olesiejuk
Chcesz zacząć piec domowy chleb, ale nie masz czasu lub nie wiesz, jak się za to zabrać? Ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej wszystkiego, czego potrzebujesz, by przygotować swój p...
Książka (twarda)
29,44 zł 34,90 zł
Do koszyka
Kuchnia portugalska - Elżbieta Adamska - 24 %

Kuchnia portugalska

Wydawca: Olesiejuk
Można się pokusić o wymienienie kilku dań charakterystycznych dla kuchni portugalskiej. Takimi przysmakami są dania z dodatkiem bacalhau, czyli suszonego solonego dorsza. Portugalczycy szczycą się,...
Książka (twarda z obwolutą)
19,05 zł 24,99 zł
Do koszyka
Pysznie aromatycznie - 24 %

Pysznie aromatycznie

Kuchnia pełna świeżych ziół i naturalnych przypraw
Wydawca: Olesiejuk
Odkryj bogactwo smaków i zapachów ziołowej kuchni!Właściwie dobrane przyprawy sprawią, że najzwyklejsze przekąski, zupy, dania główne oraz napoje staną się wyjątkowe.
Książka (twarda)
22,86 zł 29,99 zł
Do koszyka
Złota księga czekolady - Carla Bardi - 24 %

Złota księga czekolady

Ponad 300 znakomitych przepisów
Wydawca: Olesiejuk
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi,...
Książka (twarda)
78,60 zł 103,95 zł
Do koszyka
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej - Romana Chojnacka - 32 %

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Wydawca: Publicat
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!Zagadnienia opisane w książce:- aranżacja oraz wyposażenie no...
Książka (twarda)
47,74 zł 69,90 zł
Do koszyka
Zielone koktajle dla mam i dla dzieci 365 przepisów - 32 %

Zielone koktajle dla mam i dla dzieci 365 przepisów

Wydawca: Publicat
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na koktajle dla dzieci, a także dla kobiet w ciąży i matek karmiących.Koktajl to zdrowa, kolorowa...
Książka (zintegrowana)
34,07 zł 49,90 zł
Do koszyka
Znaleziono: 418 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20