0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 51 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Science of Cooking - Stuart Farrimond - 13 %

The Science of Cooking

Wydawca: DK
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more li...
Książka (twarda)
102,37 zł 117,00 zł
Do koszyka
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack - 13 %

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
Książka (twarda)
138,23 zł 158,00 zł
Do koszyka
Plenty - Yotam Ottolenghi - 14 %

Plenty

Wydawca: Ebury Press
With his fabulous restaurants and bestselling Ottolenghi Cookbook, Yotam Ottolenghi has established himself as one of the most exciting talents in the world of cookery and food writing. This exclus...
Książka (twarda)
99,94 zł 116,76 zł
Do koszyka
Nopi - Yotam Ottolenghi - 44 %

Nopi

Wydawca: Ebury Press
NOPI: THE COOKBOOK includes over 120 of the most popular dishes from Yotam’s innovative Soho-based restaurant NOPI. It’s written with long-time collaborator and NOPI head chef Ramael Sc...
Książka (twarda)
102,60 zł 184,00 zł
Do koszyka
Jerusalem - Yotam Ottolenghi - 20 %

Jerusalem

Wydawca: Ebury Press
Winner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013.Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famou...
Książka (twarda)
99,95 zł 125,01 zł
Do koszyka
Ottolenghi: The Cookbook - Yotam Ottolenghi - 17 %

Ottolenghi: The Cookbook

Wydawca: Ebury Press
'Ottolenghi changed the way we cook in this country just as surely and enduringly as Elizabeth David’s A Book of Mediterranean Food had in 1950. It brought into our kitchens bold flavours, a ...
Książka (twarda)
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka
Jamie's Friday Night Feast Cookbook - Jamie Oliver - 18 %

Jamie's Friday Night Feast Cookbook

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Michael Joseph
Packed with show-stopping dishes for the weekend and special occasions, this is the ultimate in indulgent food. Learn and master the dishes made in the famous caff on Southend pier by J...
Książka (miękka)
93,18 zł 113,00 zł
Do koszyka
Ottolenghi SIMPLE - Yotan Ottlenghi - 16 %

Ottolenghi SIMPLE

Wydawca: Ebury Press
Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam’s standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy – whether that’s getting wonderful f...
Książka (twarda)
101,18 zł 120,50 zł
Do koszyka
Jamie Cooks Italy - Jamie Oliver - 13 %

Jamie Cooks Italy

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Jamie returns to cooking the food he loves the most, getting right to heart of the Italian kitchen in his ultimate go-to Italian cookbook. He shows you that truly authentic Italian cooking is simpl...
Książka (twarda z obwolutą)
101,05 zł 115,50 zł
Do koszyka
Unusual Wines - Pierrick Bourgault - 35 %

Unusual Wines

Wydawca: JonGlez
Volcanic vineyards listed as UNESCO World Heritage, a peace wine blending over 600 varieties from around the world, vines standing 15 metres tall in Italy and Portugal, ice wines from Quebec, a win...
Książka (twarda)
83,96 zł 129,00 zł
Niedostępny
1001 Recipes You Always Wanted to Cook - Heather Thomas

1001 Recipes You Always Wanted to Cook

Wydawca: Collins & Brown
Clear your shelves and kick-start your kitchen with the only cookbook you'll ever need. Whether you're looking to rustle up something simple from the store cupboard or want to spoil your friends wi...
Książka (miękka)
89,10 zł 99,00 zł
Niedostępny
Nanban : Japanese Soul Food: A Cookbook - Tim Anderson - 35 %

Nanban : Japanese Soul Food: A Cookbook

Autor: Tim Anderson
Wydawca: Clarkson Potter
Ramen, gyoza, fried chicken, udon, pork belly buns, and other boldly flavored, stick-to-your ribs dishes comprise Southern Japanese soul food. The antidote to typical refined restaurant fare, this ...
Książka (twarda)
96,98 zł 149,00 zł
Niedostępny
The Bloody Mary - Brian Bartles

The Bloody Mary

Autor: Brian Bartles
The Bloody Mary is one of the most universally-loved drinks. Perfect for breakfast, brunch, lunch, dinner, and beyond, there simply isn't a wrong time for a Bloody and this book is perfect for anyo...
Książka (twarda)
71,10 zł 79,00 zł
Niedostępny
Vegan Style - Sascha Camilli

Vegan Style

Your plant-based guide to fashion + beauty + home + travel
Wydawca: Murdoch Press
...this little gem....will be my constant companion on my continued journey to a kinder lifestyle.' - Shelly Vela, former fashion director at Cosmopolitan UKYour ultimate guide to living a luxuriou...
Książka (twarda)
71,10 zł 79,00 zł
Niedostępny
Yiddish Cuisine: Authentic and Delicious Jewish Recipes - Florence Kahn

Yiddish Cuisine: Authentic and Delicious Jewish Recipes

Autor: Florence Kahn
In 1988, Florence Kahn opened her jewish delicatessen in Paris. Thankfully for lovers of Yiddish cuisine, who cannot make it all the way to Paris, she has chosen to share the centuries-old recipies...
Książka (miękka)
62,10 zł 69,00 zł
Niedostępny
Sherry - Talia Baiocchi

Sherry

A Modern Guide to the Wine World's Best-Kept Secret, wi...
Wydawca: Jacqui Small LLP
An entire chapter of 43 sherry-based cocktails - plus a buyer’s guide listing the top producers and the best wines - launches this traditional wine firmly into the present day and will make e...
Książka (twarda)
89,10 zł 99,00 zł
Niedostępny
Egg - Michael Ruhlman

Egg

A Culinary Exploration of the World's Most Versatile In...
Wydawca: Jacqui Small LLP
James Beard Award-winning author Michael Ruhlman explains why the egg is the key ingredient to the craft of cooking 'I am, notoriously, an egg slut. This book has everything you need to know about ...
Książka (twarda)
116,10 zł 129,00 zł
Niedostępny
Olives Lemons & Za'atar The best middle eastern home cooking - Rawia Bishara

Olives Lemons & Za'atar The best middle eastern home cooking

Wydawca: Kyle Books
Rawia Bishara's beautiful cookery book Olives, Lemons and Za'atar is inspired by a childhood spent in Nazareth and the hills of Galilee, an adult life spent in multi-cultural New York and family su...
Książka (twarda)
90,00 zł 100,00 zł
Niedostępny
The Whole Fish Cookbook - Josh Niland

The Whole Fish Cookbook

Autor: Josh Niland
Wydawca: Hardie Grant
We all want to eat more fish, but who wants to bother spending the time, effort and money cooking that same old salmon fillet on repeat when you could be trying something new and utterly delicious?...
Książka (twarda)
108,00 zł 120,00 zł
Niedostępny
Delicious Wintertime: - Markus Sämmer

Delicious Wintertime:

The Cookbook for Cold Weather Adventures
Wydawca: Gestalten
When the temperature drops, out come the winter sweaters, and our appetites for snowy adventures and warm, hearty meals. Alpine-inspired breakfasts kick-start an active day, while thermos-fillers a...
Książka (twarda)
143,10 zł 159,00 zł
Niedostępny
Znaleziono: 51 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20