Ten praktyczny przewodnik zawiera szczegółowy opis 65 najczęstszych urazów sportowych, uszeregowanych według części ciała. Każdemu urazowi sportowemu towarzyszy opis wyjaśniający w sp...
Wartościowe narzędzie nauki dla studentów anatomii i nauk sportowych, trenerów oraz pracowników służby zdrowia z pokrewnych dziedzin Kompleksowy poradnik zaprojektowany tak, ab...
Grecja, pomimo że nie oferuje żeglarzom doskonałych marin ani bogatej infrastruktury w swoich portach jest bardzo popularna wśród wodniaków z całego świata. Dzieje się tak głów...
Dzięki tej książce zdobędziesz patent żeglarza jachtowego i jachtowego sternika morskiego. Od pierwszego wydania – czyli od 1986 roku – to podręcznik żeglarski nr 1 w Polsce! Jego łączn...
Podręcznik zawiera zbiór wiadomości wymaganych do zdania egzaminu na stopień sternika motorowodnego, zarówno elementy teorii, jak i porady praktyczne niezbędne do bezpiecznego, odpowi...
Każdy, kto pierwszy raz ma do czynienia z modelarstwem kolejowym przekona się, że prawie żadne inne hobby nie oferuje takiej różnorodności. Rozpieszczany możliwością wyboru kolejarz-modelarz...
Znany i lubiany podręcznik, zaktualizowany do podstawy programowej 2019. Omawia zagadnienia z czwartej części kwalifikacji HGT.12 – organizacja produkcji gastronomicznej. Przedstawia m.in.: z...
Elżbieta i Piotr Kasperaszek pływają po wodach Grecji od ponad 25 lat i zasłużenie zyskali sobie status ekspertów w sprawach żeglowania po tych akwenach. Pierwsza książka Grecja. Najle...
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniar...
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzec...
Podręcznik do nauki: przygotowywania oferty usług gastronomicznych, planowania działań związanych z promocją gastronomii, kalkulacji kosztów, prowadzenia spr...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Prezentuje wiedzę i uczy umieję...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów)....
Książka „Węzły i sploty” jest wydawana w Wielkiej Brytanii od ponad 50 lat, co stanowi swoisty rekord dla książki tego typu. To wydanie jest uwspółcześnione, bogato ilustrowane, ...
Żeglarstwo dla dzieci to podstawowy podręcznik dla chcących pływać na Optymistach, najbardziej popularnych żaglówkach dla dzieci. Na takich właśnie jednostkach wielu późniejszych olim...
Wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o rowerach, lecz nie masz śmiałości zapytać. „The Independent” Najlepiej sprzedająca się książka zawierająca bezcenne informacje dotyczące wszystkich ...
Tajemnice kryształów to przewodnik po 500 znanych, mało znanych, rzadkich oraz niedawno odkrytych minerałach. Każdy z nich można zobaczyć na zdjęciu, a jego właściwości, historia oraz zastos...
Podstawowe wiadomości z zakresu meteorologii dla wodniaków.Uczy „czytania” map synoptycznych, posługiwania się przyrządami meteorologicznymi, przewidywania pogody. Dużo ilu...
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opano...